Rekordszámú résztvevő

2023.05.30. 17:30

A Bakony virága címért táncoltak

Első alkalommal adott otthont Pápa városa a Bakony Virágai szólótáncversenynek. A 18. alkalommal megtartott eseményt rekordszámú résztvevővel két helyszínen rendezték.

Haraszti Gábor

Első alkalommal találkoztak a néptáncosok

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Korábban Várpalota és Devecser volt a házigazda, ezúttal viszont Pápán, a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tornatermében léptek fel a táncosok. A nívós seregszemlére a vármegye határain túlról is érkeztek résztvevők, többek között Debrecenből, Budapestről, Szombathelyről, Győrből, s természetesen Pápáról és a környékbeli településekről, összesen 137-en táncoltak. A résztvevőket Áldozó Tamás polgármester köszöntötte.

- Azzal, hogy önök a néptáncot választották, elképzelhető, hogy egy sok évtizedes kapcsolatot kezdtek kiépíteni. Amennyiben ez a kötelék megkezdődik és megmarad, hihetetlen mennyiségű örömöt, élményt fog ez jelenteni számukra. Egy olyan gazdagság ez, amire a kívülállók csak irigykedni fognak.

A benevezettek négy kategóriában mutatták be tudásukat, a 10 éves korttól a felnőttekig bezárólag. A verseny házigazdája a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület volt, Müller Anita elnököt is meglepte a szokásosnál jóval magasabb nevezési létszám.

- Az átlagosnál háromszor többen jelentkeztek, az ország szinte minden szegletéből. A verseny kiírása szerint a magyar táncok közül bármit választhattak a táncosok, ám nem előre begyakorolt koreográfiát kellett bemutatni, hanem másfél, illetve két percen át improvizáltak a résztvevők, akiket Németh Dénes és barátai, valamint a Sárarany zenekar kísért.

A táncverseny során a produkciókat ezúttal is neves táncpedagógusok, táncművészek értékelték. A rendezvényen 24 Bakony Virága elismerést, 38 különdíjat és 53 elismerő oklevelet osztottak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában