Helyi kultúra

2023.05.29. 07:00

Az operettfesztivál negyedik napjának programja

A VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált a Veszprémi Petőfi Színház rendezi meg.

Rimányi Zita

Negyedik napján, június 18-án, a fesztivál utolsó napján a tavalyi siker nyomán 11 órakor ismét útnak indul az operettvonat, amely zenés utazásra hívja egész Veszprémet. Minden évben hirdetnek a szervezők rajzpályázatot, amelyre évről-évre egyre több pályamunka érkezik, ezért idén 14.30-tól buborékpartival egybekötött eredményhirdetésre várják a rajzokat beküldő gyermekeket. Délután, 16.30-kor Rátonyi Róbert két korábbi kolléganőjével, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művésszel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával, Esztergályos Cecíliával, és a Jászai Mari-díjas, Érdemes művésszel, Drahota Andreával beszélget Kellerné Egresi Zsuzsanna kreatív menedzser, igazgatóhelyettes. 

A május közepén a Veszprémi Petőfi Színházban óriási sikerrel bemutatkozott Készenléti Rendőrség Zenekara 18 órától a színház előtti téren kifejezetten az operettfesztiválra összeállított élőzenés műsort ad elő, 19 órától pedig magyar, orosz, angol, német, lengyel, szlovák és román nyelven csendülnek fel az operett dallamai a nemzetközi operettgála során. A nem mindennapi gálán a Veszprémi Petőfi Színház művészei mellett több határon túli művész is színpadra lép. A gála után a hagyományos záró operettkarnevállal ér véget a színes, programdús négy nap. A színház előtti téren fergeteges hangulat, ének, tánc veszi kezdetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában