Szólj, költemény szavalóverseny

2023.05.04. 14:23

Rajonganak Petőfiért

A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtárában megrendezték a Szólj, költemény szavalóversenyt, amelyen az indulók jelentős része választotta Petőfi verseit.

Tóth B. Zsuzsa
Bognár Luca szaval a Szólj, költemény című versenyen
Forrás: könyvtár

A megmérettetésen 66 óvodás és 140 iskolás vett részt, nagyjából annyian, amennyien tavaly is. A tapolcaiakon kívül Zalahalápról és Monostorapátiból érkeztek versenyzők. Az indulók bármit verselhettek megkötés nélkül. Sokan választottak a felső tagozatosok közül Petőfi-költeményt, a kisebbek körében népszerűek voltak Móra Ferenc, Zelk Zoltán és Romhányi József versei, de Mentovics Éva Állatkerti sétája és Kovács Barbara Csacsija szintén elhangzott több alkalommal. 

A legkisebbek közül legszebben Komora Laura, Patus Réka és Rágyánszki Attila szavalt, az első osztálysok között megosztott első helyen végzett Borbély Szonja, Kurucz Dávid és Vajai Hunor Dániel. A második osztályosok közül Szabó Hanna szavalt legszebben, a harmadikosok legjobbja Fekete Borbála volt, a negyedikesek közül Kundermann Ákos mondta legszebben a versét. Az ötödik és hatodik osztályosok versenyét Tarsoly Péter nyerte, a hetedik és nyolcadik osztályokból indulók közül Bódis Boglárka lett első helyezett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában