Mindent uraló sas

2023.05.22. 11:00

Ünnepelték a férfiakat

Hastáncosok és apácáknak öltözött helyi hölgyek szórakoztatták a férfiakat.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Nem vagyok én apáca című előadás

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Első alkalommal tartottak férfinapot Somlóvásárhelyen, hagyományteremtő szándékkal. Szekér Sylvia a somlóvásárhelyi önkormányzat nevében köszöntötte a férfiakat, köszöntőjében elmondta, hogy 1999-ben az ENSZ támogatásával Trinidadban és Tobagóban tartották meg először a nemzetközi férfinapot november 19-én. Hozzátette, hogy hazánkban 2009 óta május 19-én, Ivó és Milán napján ünneplik az erősebbik nemet. Kiemelte, a férfiak azon tulajdonságait, mint az apák ereje, a biztonságot adó családfő, nagyapa és a társadalomban betöltött számtalan nélkülözhetetlen szerep: ezermester, büszke oroszlán, „mindent uraló sas" és gyengéd szerető. 

– Mi nők szeretünk a férfi mellett nő lenni, és szeretünk a férfiakra felnézni, még akkor is ha nem látszódik rajtunk, mert rohanunk, mert a gyerek, mert hagyjál, mert fut a lakás, mert nem csuktad le a wc-tetőt stb. – mondta Szekér Sylvia.

A férfinap alkalmából a Bahar Orientális Tánc- és Kulturális Egyesület táncprodukciója után öt apácaként bevonult somlóvásárhelyi hölgy – a Nem vagyok én apáca című sláger által ihletett – amatőr színjátszó előadásában merülhettek el az ünnepelt férfiak. 

 

Címkék#férfinap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában