Veol Podcast Pódium

2023.08.29. 21:00

A füredi kulturális élet motorja Schmidtné Kositzky Anett

Balatonfüred kulturális életének élénkítése és programkínálatának bővítése érdekében végzett munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta Novák Katalin köztársasági elnök Schmidtné Kositzky Anettnak, a Balatonfüred Kulturális Közgyűjtemény Fenntartó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának; a kitüntetést Szent István napja alkalmából Budapesten vette át Schmidtné Kositzky Anett, a műsor vendége.

Komaniczki Zoltán

Forrás: Napló

Schmidtné Kositzky Anett beszélt róla, munka közben kapta meg az értesítést a díj elnyeréséről; mint mondta, nem a város részéről, magasabb körökből történt a felterjesztés. Elmondta, 25 évvel ezelőtt kezdted el a szakmai pályát, kezdetben közművelődési szakemberként, mára kulturális mediátorként - a kulturális mediációt tekinti munkája alapjának: a gyűjtemények, múzeumok, az előadóművészetek és színházak, a közművelődés és rendezvényszervezés szakterületek közötti átjárhatóság, összekapcsolódás, illetve egymásra hatás megteremtését. Közművelődési szakemberként a helyi értékek és az identitás megőrzését és ápolását látja a legfontosabb kulturális erőnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában