A világ az objektíven át

2023.08.18. 13:00

Kiállítás és előadások a magyar fotográfia napja keretében

Asztrofotó-­kiállítást és konferenciát rendeznek a vármegyeszékhelyen augusztus végén. Az eseményen a témával kapcsolatos elő­adásokat is meghallgathatnak a szakemberek és a fotózás iránt érdeklődők.

Veol.hu

Ladányi Tamás asztrofotós, akinek felvételei lapunkban is rendszeresen megjelennek, Veszprém felett az ég címmel tart előadást

Forrás: Ladányi Tamás

A rendezvényt a magyar fotográfia napja alkalmából szervezik meg augusztus 26-án, szombaton az Agóra Veszprém Kulturális központban 10 és 16 óra között a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében. 
A konferencia tematikájában a történeti, a természetfotó, az asztrotájkép és az asztrofotó is szerepel, míg a kiállításon Veszprémhez kapcsolódóan építészeti és csillagászati témájú képeket mutatnak be. 
A tervezett programban Ladányi Tamás Veszprém felett az ég, Novák László Szenvedélyem a madárfotózás, avagy a kék vércsék nyomában, Fényes Lóránd Mélyégfotózás a Balaton partjától Afrikáig, míg Mátyus Károly Veszprém fotótörténeti vonatkozásai címmel tart előadást, miközben az érdeklődők műhelyfoglalkozásokon próbálhatják ki a legújabb kamerákat, objektíveket. 
A projekt célja, hogy összekösse a professzionális és művészi fotográfusokat az iskolákkal, a fotográfia iránt érdeklődőkkel és a nagyközönséggel. 
A kiállítás augusztus 22-e és szeptember 6-a között látogatható. 
A rendezvény időtartama alatt lehetőség nyílik tárlatvezetések formájában a képek szakszerű megtekintésére és értelmezésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában