Bábszínház

2023.11.02. 16:00

Sokáig öntözte álmát a titkolódzó kisfiú, megismerheti őt képgalériánkban és a Kabócában

Minden álomban lakik egy titok, amely kardvirágként cseperedik napról-napra. Ennek a különleges virágnak a kibontakozó szirmairól, kitartó ápolásáról szól A titkolódzó kisfiú meséje, a Kabóca Bábszínház új előadása.

Rimányi Zita

Fotó: Fülöp Ildikó

Október 7-én mutatta be A titkolódzó kisfiú című, öt év felettieknek ajánlott darabját a veszprémi Kabóca Bábszínház. Az előadás ajánlója szerint az a titok, amelyet igazán mélyen elrejtenek, se édesanyáknak, se királyoknak, se királylányoknak nem árulnak el. A főszereplő kisfiút hiába száműzik palotából alagsorba, szolgasorból kalodába, hiába ígérnek neki fényes csillagokat és kék eget. Álmát konokul megtartja magának. A titkok pedig óriásira nőnek, ha sokáig öntözzük és vigyázzuk szívünkben azokat. 

A történet a gyermeki bátorságról és kitartásról szól, amely minden fantázián túlrepíthet. Az szintén felülmúlja képzeletünket, milyen átéléssel, arccal játszanak a bábművészek, pedig a figyelmet igazából azokra a figurákra terelik, amelyeket mozgatnak. Fülöp Ildikó fotós kollégánk próbán készített fényképeit ezért is érdemes megnézni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában