Turizmus

2023.11.22. 13:00

Új lovas-kerékpáros túraút Zircen és környékén

Zirc 2016-ban nyújtott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” címmel és 478,3 millió forintot nyert az önkormányzat a megvalósításra. A projekt célja az volt, hogy a város olyan új turisztikai vonzerőkkel gazdagodjon, amelyek révén az ide látogatók több időt töltenek a Bakony fővárosában és az eddigieknél is jobban érezhetik magukat.

Rimányi Zita

A projekt legjelentősebb része a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház fejlesztése volt, ugyanis épületegyüttes, udvara is megújult, átalakult, és új kiállítás jött létre, korszerű, interaktív elemekkel. Megtudhatják belőle a látogatók, mi érdekelte a bakonyi Indiana Jonest. A Regulyversum méltán érdemelte ki tavaly az "Év múzeuma" címet. Emellett a projekt keretében kijelöltek egy lovas-kerékpáros túraútvonalat Zircen és környékén, összesen harminc kilométer hosszú, mezőgazdasági és erdei utakon vezet.  

A város turisztikai életének fontos részét képezik a rendezvények, többet szerveznek önkormányzati intézmények és a helyi civil szervezetek is kimondottan kezdeményezőek e téren. Ezért volt szükség az új mobil színpad és a hozzá kapcsolódó hang- és fénytechnikai eszközök beszerzésére. A korábbi és a mostani idegenforgalmi beruházások hatására növekvő vendégszám indokolta a városközpontban új parkolók létesítését. S mindezt támogatja egy új turisztikai honlap, több tájékoztató kiadvány, ajándéktárgy-minták szintén készültek. 

A projekt megvalósítása során új attrakciók jöttek létre és bővült a kiszolgáló infrastruktúra Zircen, mindez mégis fenntartható módon tudja növelni a város turisztikai látogatottságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában