Gyöngyhajú lány balladája

2023.12.15. 13:00

Díjnyertes szuperprodukcióval zárják az évet a Veszprém Arénában

Az EKF kulturális év egyfajta speciális zárásaként december 30-án a Veszprém Aréna nagyszínpadára érkezik az ExperiDance és az Omega Együttes szuperprodukciója, a Gyöngyhajú lány balladája című musical-show, amely 2016-ban elnyerte az Év Zenés Táncelőadása előadóművészeti nagydíjat.

Veol.hu

Forrás: a szervezők

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az EKF-programévre készülve fontos cél volt, hogy mindennap legyen kulturális, szórakozási lehetőség az itt élőknek és a turistáknak is, valamint, hogy Veszprém az ország egyik kulturális központjává váljon. Közeledve a programév végéhez, fontos, hogy a szellemiség tovább éljen, és az elért eredményeket fenntartsuk, sőt, tovább fejlesszük a várost hosszú távon is – emelte ki Veszprém alpolgármestere. 

Az ikonikus zenéket, a fergeteges táncképeket olyan kiváló rendező aranyozta be prózai kötőgondolataival, mint az a Pozsgai Zsolt, aki az idei évben számtalan nemzetközi filművészti díjat zsebelhetett be Magyar Golgota című filmjével. Zenei rendező: Gömöry Zsolt, jelmeztervező a világszinten elismert Debreczeni Ildikó. 

Forrás: a szervezők

A műben olyan nagyívű slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi csibészek, az Ezüst eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány, mely művet 2023-tól az Omega-hagyatékot kezelő grémium a szakrális Omega örökség részének nyilvánította.

Az előadás főszereplője Kóbor János „Mecky” életműörököse: Kóbor Léna. A fiatal színésznő azokat a szerepeket szereti legjobban, ahol a próza és ének mellett táncolhat is, valamint elmondta, hogy a dalszövegek tanulása nagyon könnyen ment, hiszen egész gyerekkorát végigkísérték a musicalben is felcsendülő dalok. – Különleges élmény és kihívás egyben egy ekkora produkcióban szerepelni ilyen fiatalon – mondta Kóbor Léna. 

A Trombitás Frédi szerepébe bújó Szabó Máté szerint különleges pillanat és jóleső izgalom ennyi ember előtt játszani. A próbák nagyon jó hangulatban teltek, Lénával pillanatok alatt megtalálták a közös hangot. 

Vona Tibor, a produkció kreatív producere közölte: 2016-ban fogalmazódott meg a produkció ötlete. Az előadás az Omega slágereire épül, de nem a zenekarról szól, hanem egy misztikus sztorit mesél el látványos koreográfiával ötvözve. A 2016-os bemutató teljesen más eszközparkkal készült – abban az időben nem voltak még LED-falak például, így a mostani előadás új koreográfiákkal és látványvilággal, 22 fős tánckarral és öt musicalszínésszel kerül színpadra december 30-án a Veszprém Arénában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában