Ünnepi várakozás

2023.12.19. 11:30

Hangverseny a karácsonyra hangolódás jegyében Tapolcán

Telt ház fogadta hétfőn este a Járdányi Pál Zeneiskola karácsonyi hangversenyét Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban.

Szijártó János

A Járdányi Pál Zeneiskola hétfő esti hangversenye elnyerte a közönség tetszését, a karácsonyra hangolódás jegyében egy igazán élvezetes koncert részesei lehettek

Fotó: Szijártó János

Az adventi várakozás idején, a negyedik gyertya meggyújtása előtt az alkalomhoz illő, a közeledő karácsony hangulatát idéző művek, harmóniák, dallamok töltötték be a termet. Már Péni Béla igazgató szívhez szóló köszöntője megalapozta az ünnepi hangulatot, amit a folytatásban a fellépők már a zene útján közvetítettek a lelkes hallgatóság felé. A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei ezúttal is élvezetes hangversennyel ajándékozták meg a közönséget. 

Először Román Iván (hegedű) és Farkas Mihály lépett a színpadra, ők Corelli e-moll szonátájából adtak elő részletet, majd ugyanattól szerzőtől hallhatott a közönség egy remek produkciót Nyári Annabella, Pfluger Nóra, Király Alex (mindhárman fuvola), Király Lajos és Király Erik (furulya) által, Király Emőke Mária zongorakísérete mellett. 

Az ünnepi hangulatot a továbbiakban is megőrizték az előadók, számos szép zenemű csendült fel a Tamási színpadán. Balikó Barnabás (hegedű), Gadó Sára (nagybőgő), Nagy Réka Napsugár, Moór Dóra, Csák Regina, Csató Kitti, Zavaczkiné Fehér Éva fuvola kvintettje, Horváth Zsófia (hegedű), a Kovács Adrienn vezette csellózenekar, a cselló-fuvola kamara zenekar, és a Román Iván által irányított vonószenekar különleges ajándékot tett a karácsonyfa alá ezen az estén. A zongorakíséretet Takácsné Németh Magdolna és Egyedné Somogyi Hajnalka biztosította. A Szenteste éjszakáján címmel bemutatott produkció a zenei élmény mellett az ünnep meghittségét árasztotta a hallgatóság felé. Ebben közreműködött Tóth-Rompos Patrícia (fuvola), Zavaczkiné Fehér Éva (fuvola), Müller Ilona (zongora), Haga Kálmán (harsona), Tóth Péter (harangjáték) és Fazekas Ádám (vibrafon). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában