Kórusok hangversenye

2023.12.17. 07:33

Karácsonyi várakozás Magyarpolányban

Teltház előtt zajlott a magyarpolányi kórusok hangversenye a Szent László templomban advent harmadik hétvégéjén.

Tisler Anna

A karácsonyi angyalok

Fotó: Tisler Anna/Napló

A szombat délutáni műsorban elsőként a Rozmaring nyugdíjas klub énekkarával szerepelt, majd a helyi általános iskola énekkarával következett. Az intézmény hosszú évek után most vett részt ismét. A Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör valamint a Magyarpolány Hangja vegyeskórus is szerepelt, Grőberné Adorján Renáta karnagy vezetésével. Verset mondott Balazatics Zsuzsanna, Weisz Lászlóné, Daragó Miklós valamint Várszegi Tibor. Köszöntőjében Grőber József polgármester kiemelte, hogy az advent a lecsendesedés időszaka, amikor szívünket és lelkünket feltöltjük a várakozás örömével. 

Grőber József
Grőber József köszöntötte a résztvevőket
Fotó: Tisler Anna/Napló

Az idő múlását az adventi koszorú meggyújtott gyertyák száma is jelzi. Egy gyertya lángja még nem tűz, de magában gordozza a melegség ígéretét. Két gyertya lángja még nem világosság, de magában hordozza a fény ígéretét. A harmadik a vágyakozás, a negyedik a beteljesülés. A koncertet azért szervezték, hogy segítsen lecsendesedni, szép élménnyel gazdagodni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában