Rozé, Rizling és Jazz Napok is lesznek

2023.12.05. 15:29

Világsztárokkal ünnepel a VeszprémFest 2024-ben

A zenei műfajok legnevesebb sztárjai érkeznek a 2024-ben 20. évfordulóját ünneplő VeszprémFest programsorozatára, jelentették be hétfőn a Budapest Music Centerben tartott sajtótájékoztatón, amelyen Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója ismertette a jövő évben július 16-20. között zajló fesztivál eseményeit és mutatta be az esemény vendégeit.

Osváth Sarolta

Toto is a fellépők között

Forrás: VeszprémFest

A programon részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki méltatva a fennállásának 20. évfordulóját jövőre ünneplő fesztivált, hangsúlyozta: Veszprém ma már egy brand, amelyet ez a prémium zenei rendezvény alapozott meg, és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa évad sikere megerősített. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kifejtette, hogy Veszprém és térsége nemcsak földrajzilag van kitüntetett helyzetben, hanem kulturális értékei, kreatív ipara, az EKF-el kapcsolatos fejlesztések felhajtóerejének felhasználásával komoly potenciált jelent, amivel érdemes fenntartható módon gazdálkodni. A VeszprémFest húsz éve bizonyítja ezt, valódi hozzáadott értéket képvisel, és kellő támogatással bekerülhet az európai kulturális fesztiválok élvonalába. Porga Gyula, Veszprém polgármestere azt emelte ki, hogy a fesztivál közösségépítő erejével évről évre hozzátett a város polgárainak életminőségéhez, a magas színvonalú zenei kultúra élvonalának felvonultatásával hatott más programok létrejöttére is. Ugyanakkor megújultak Veszprém közösségi terei, ma már méltó helyszínei a különleges, igényes közönséget vonzó kulturális rendezvényeknek.

Nagy neveket jelentettek be a sajtótájékoztatón
Fotó: Osváth Sarolta

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest alapítója és igazgatója a sajtótájékoztatón részletesen ismertette a jubileumi fesztivál programját, amely öt nagyszínpadi koncertet foglal magába a História Kertben, ahol a jazz, a pop, a rock, a soul, a folk és az elektro-swing műfajának legjobbjai lépnek fel.  Időrendi sorrendben a német Milky Chance, a francia Caravan Palace elektro-swinget játszó csapata, Paloma Faith, Brit Awards-nyertes angol énekes és színésznő, a kétszeres Grammy-díjas, Veszprémbe nyolc év után visszatérő amerikai Gregory Porter, valamint a 70-es években alakult, három Grammy-díjas kaliforniai Toto-együttes ad koncertet.

Snétberger Ferenc Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma díjas gitáros, aki már a kezdeteknél is jelen volt, 2024-ben a VeszprémFest kiemelt hazai vendége lesz. A különleges atmoszférájú jezsuita templomkertben három nap három különböző műsort hallhat a közönség, először Antonio Serrano spanyol harmonikaművésszel, majd pályatársaival, barátaival és tanítványaival, végül pedig Fenyő László csellóművésszel játszanak együtt.

A VeszprémFest programjához 2024-ben is kapcsolódik majd az Óváros téren tíz napon át tartó rendezvény, a Rozé, Rizling és Jazz Napok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában