Táncos siker

2023.12.28. 20:00

Virtuális világbajnokságon lett harmadik a zirci hiphopos (videó)

Egyetlen magyarként képviselte hazánkat a World Dance Movement International Virtual Competition elnevezésű világbajnokságon a zirci Kapitány Luca. Két amerikai táncos előzte csak meg kategóriájában.

Rimányi Zita
A fiatal zirci hiphopos maga készít koreográfiákat szólótáncaihoz, amikkel történeteket mond el, komoly mondanivalóval
Fotó: családi

Mozdulatokba szedett szöveg, hiphopba fordított szenvedély címmel már írtunk a zirci Kapitány Lucáról és Veol-podcast sorozatunkban is nyilatkozott a fiatal táncos. Plasztikusság, muzikalitás jellemzi, azaz még diák, de már a sajátja, ami a nagy táncosoké: egyedül betölt egy egész termet, ha mozog és egy mozdulata is hatással bír arra, aki nézi. Teste zenévé válik. Nyáron már a veszprémi ActiCiyben ő oktatott hiphopot.  Emellett koreográfus, súlyemelő és nyomozónak tanul. 

Korábban a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban táncos és színész szakképzésben részesült, ősztől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán, biztonságtechnikai szakon tanul, érdekli a kriminológia, a kriminálpszichológia, nyomozó lehet belőle. Egyetemi hallgatóként is folytatja a táncolást és a magyar válogatott súlyemelője.

Kapitány Luca
Fotó: családi

A World Dance Movement International Virtual Competition elnevezésű világbajnokságon a street dance szóló kategóriában nyolc benevező között a harmadik helyezést érte el, a verseny összes versenyzője közt a tizenhatodik lett. Így részt vehet majd a WDM Italy 2024 World Dancer of the Yearen A mostani sikert úgy érte el, hogy a videóját küldte el szeretett koreográfiájának, de a jövő évben már élőben táncolhat az itáliai megmérettetésen. 

A Gambler (Szerencsejátékos) című koreográfiája segítette ehhez hozzá. Arról szól, hogy aki szórja a pénzét és az elején sok lappal játszik, az nem veszi észre, mikor nem marad már egyáltalán kártyája, így esélye sem. Az emberek sokszor saját magukat fosztják meg a lehetőségektől – jegyezte meg Luca, érett gondolkodásról tanúskodóan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában