Ősi Kovács Alkotó Műhely Egyesület

2024.01.25. 19:00

Akik nem „hivatalból” éltetik a kultúrát

Az Ősi Kovács Alkotó Műhely Egyesület már két évtizede képviseli a kultúrát a településen és az ország számos pontján. Különböző intézményekben mutatkoznak be, más-más generációk előtt. Idén a magyar kultúra napján ünnepeltek Ősiben egy zenés-irodalmi megemlékezéssel.

Benkő Péter

Forrás: egyesület

Az eseményen koszorút helyeztek el a Kultúra lovagrendje által állított emlékkopjafánál, ahol Erdélyi Tibor fotóművész, operatőr szavalta el a Szózatot, majd a zenés, irodalmi délutánon a Himnuszt. Tóth Göndöcs Ildikó, az esemény háziasszonya, Ladányi Marika, Böjte Márton és Erdődi Maya verseikkel, érdekes írásaikkal szerepeltek. Természetesen szó esett az egyesület vezetőjéről, a 2007 óta a magyar kultúra lovagja címet viselő Ősi Kovács Imréről, majd a közönség nagy tapssal fogadta és köszönte meg Rács Richárd billentyűs-zeneszerző gyönyörű előadását. Az eseményt Brilló Erzsébet festőművész alkotásai színesítették.

Forrás: egyesület

Ezek után röviden bemutatták az egyesületet, amely névadója, Kovács Imre festőművész vezetésével jött létre. Az Ősi Kovács Alkotóműhely célja elsősorban a festés tudásának átadása volt azok számára, akik érdeklődnek a festőművészet iránt, és ezt az önkifejezési formát szerették volna elsajátítani. Ma viszont már nem csak festőművészek alkotják az alkotóműhelyt, hiszen tagjaik között irodalomkedvelő, írni vágyó emberek, zenészek és fotográfusok, általuk pedig a művészet szinte minden ága képviselteti magát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában