Könyvbemutató

2024.01.15. 17:30

Az ötödik önálló kötete jelent meg

Valaki itt járt címmel jelent meg Törzsök Károlyné dr., írói nevén Szücs-Gáspár Borbála ötödik kötete. A prózákat és verseket egyaránt rejtő könyvet a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban mutatták be az érdeklődőknek.

Szabó Péter Dániel

Akkor ülök le írni, amikor megfogalmazódik bennem a vers, mondta el a könyvbemutatón Szücs-Gáspár Borbála

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Sokan kíváncsiak voltak Szücs-Gáspár Borbála legújabb kötetének bemutatójára, szinte teljesen megtelt a könyvtár kamaraterme az irodalmi estre, amelynek nyitányaként Tollas Magor, a Thuri György Gimnázium tanulója énekelte el német nyelven a Csendes éj című dalt, majd Budai László könyvtárvezető mutatta be és méltatta az alkotót. 

– Legutóbb 2022 áprilisában gyűltünk össze hasonló körben, akkor a Csillagot jártam című kötet bemutatóján. Akkor abban a reményben búcsúztunk el, hogy rövidesen újabb írásokat olvashatunk Szücs-Gáspár Borbálától. El is érkezett a nap, a szerző immár az ötödik önálló kötetével jelentkezett. Újabb gondolatait, aktuális hangulatait esztétikai élménnyé fogalmazva vehetjük most kézbe – mondta el Budai László. 

Az alkotás folyamatáról Szücs-Gáspár Borbála elmondta, inkább ösztönös költőnek tartja magát. 

– Akkor ülök le írni, amikor megfogalmazódik bennem a vers. Nagyjából már tudom, hogy mit akarok, menet közben pedig jönnek még gondolatok.  Azt gondolom, hogy verset csak ihletett állapotban lehet és szabad írni. Ugyan elég későn kezdtem, nagy élettapasztalattal, ám magyar szakos tanárként azért némi irodalmi ismerettel – mondta el az írónő, aki szerint egy vers vagy próza – hasonlóan egy zeneműhöz – nem akkor készül el teljesen, amikor megíródott, hanem amikor a közönség befogadja, s hozzáadja önmagát, a saját érzéseit. 

A Valaki itt járt című kötetben található prózák és versek közül élőben is hallhattak néhányat a megjelentek, hiszen Éltető Erzsébet, Körmöci Judit és Pócsik József olvastak fel a rendezvényen szemelvényeket a könyvből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában