Játék

2024.01.13. 11:00

Könyv, kaland, kihívás Pápán

Több mint fél éven át tartó játékra invitálja jelenlegi és leendő olvasóit a Jókai Mór Városi Könyvtár. A Könyv, kaland, kihívás címet viselő kezdeményezés helyes megfejtői értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Haraszti Gábor

A könyvtár olvasási kihívásához bármikor lehet csatlakozni

Fotó: Haraszti Gábor

November 15-én indult az intézmény olvasási kihívása, mellyel a 7–15 év közötti korosztályt kívánják megszólítani. A kihívás célja az olvasás népszerűsítésén kívül, hogy különböző feladatokat kell teljesíteniük a résztvevőknek, amelyek során megismerik a könyvtár szolgáltatásait, izgalmas, nyomozós feladatok által városunkat, ami egy közös családi programnak is megállja a helyét.

Irány a könyvtár
Fotó: Haraszti Gábor

– A játékban úgy lehet részt venni, hogy be kell iratkozni a könyvtárba, majd a gyerekek egy füzetet kapnak, amiben 20+1 feladat található, melyek a könyvtárhasználattal, helytörténettel, olvasással, könyvekkel, a könyvtár szolgáltatásaival kapcsolatosak – mesélte Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető. – A feladatokat tetszőleges sorrendben lehet megoldani. A helyes megoldásért a játék résztvevői matricát kapnak, amit a füzetbe kell beragasztani. Minden hetedik matrica után ajándék jár. Aki mind a 21 feladatot helyesen oldja meg, részt vesz az értékes fődíjak sorsolásán. A kitöltött füzetet június 7-ig kell leadni, a sorsolást június 11-én tartja a könyvtár. A legügyesebbek és legszerencsésebbek tabletet, e-book-olvasót, kalandparkbelépőt nyerhetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában