Felhívás

2024.02.19. 13:00

Nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését várják

Kis ujjak, szakértő kezek – Fókuszban az ifjúság! címmel hirdeti idei közös rendezvényét a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ), valamint a Hagyományok Háza.

Őrsi Ágnes

Március 25-ig várják az alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését a XI. Népi kézműves alkotóházak és műhelygalériák országos hétvégéje rendezvényére, ami része az Európai művészet és kézművesség napja (JEMA) című uniós akciónak.

Április 5. és 7. között zajlik majd a nagyszabású programsorozat, amelyhez a helyi kézművesség és népművészet hagyományait bemutató rendezvényekkel lehet csatlakozni határon innen és túlról. Ebben az évben külön hangsúlyt kap Európában és itthon is a gyerekek és az ifjúság részére történő tudásátadás a különböző örökségi helyszíneken, alkotóházakban, műhelygalériákban, nyitott műhelyekben. Csatlakozni olyan egyedi programokkal lehet, amelyekben a helyi népi kézművesség és népművészet hagyományai, értékei, a helyi népművészek tárgymegújító törekvései és alkotásai jelennek meg.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kézművesség mindennapjainkban betöltött szerepére és arra, hogy a kézművesség kreativitásra, alkotómunkára ösztönöz, hogy a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt. 

Jelentkezni e-mailben lehet, az eseményt meghirdető szervezetek honlapján található címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában