Egy évszázad a zeneszeretők szolgálatában

2024.02.18. 19:17

Telt ház előtt zajlott az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye

A február 17-én a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében tartott eseményen minden szék foglalt volt. Érkezett minden korosztály, a kisgyermektől, akiből talán egyszer szintén fúvós lesz, a középkorúakon át a nyolcvanon felüliekig. Az aulában már kezdés előtt fél órával várták, hogy beléphessenek az alkalomhoz megfelelően feldíszített színházterembe.

Tisler Anna

Dorner László beszédében kiemelte, hogy munka, kitartás, szorgalom nélkül nincs eredmény

Fotó: Gyarmati László

A jelmezben színpadra lépett zenészeket és Szücs Krisztián karnagyot vastaps fogadta. Az estén konferáló Parrag Leonóra, a művelődési intézmény munkatársa szintén jelmezbe bújt.

Ajka Város Önkormányzata és Schwartz Béla polgármester nevében Dorner László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester elmondta, hogy a számos díjat nyert, mindig nagy érdeklődés mellett fellépő fúvós zenekar száz éve alakult. Azóta mindig képesek megújulni, gyakorolni, utánpótlást nevelni, gondozni a tehetséget. A siker nem magától jön, az mögött rengeteg próba, kemény munka, kitartás, szorgalom, lemondás van. Lemondás nemcsak a zenész, hanem a család és a közösség részéről is, amelyben a zenekari tag él. 

Azért is tesznek, hogy a zenét kedvelő, szorgalmas, tehetséges fiatalok is fejlődhessenek. Az est bevételét a Kocsár Miklós Zeneiskola ifjúsági fúvós zenekarának ajánlják fel. A bányász fúvósok működését az önkormányzat pénzzel és a próbaterem biztosításával is támogatja. 
Szücs Krisztián tavaly a sok éven át végzett kiemelkedő szakmai munkájáért az önkormányzat Oktatásért - Nevelésért díszoklevelében részesült. 
A hangversenyen részt vettek a pápai, a várpalotai, a balatonfüredi és a szombathelyi fúvósok, valamint Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenekar és Mazsorett Szövetség elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában