Veol podcast

2024.03.10. 08:00

A sok régi emlék sarkallja a helytörténeti cikkek írására Debreczenyi János Györgyöt (podcast)

Hosszú évekig dolgozott a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban műszaki munkatársként Debreczenyi János György, majd innen ment nyugdíjba – idővel egyre inkább foglalkoztatta Veszprém múltja, történelme; több publikációját közölte a Veszprémi Szemle című várostörténeti folyóirat.

Veol.hu

A helyismereti tevékenységéről Debreczenyi János György elmondta, az egyik  indíttatása az volt, hogy 250 évre nyúlik vissza a Debreczenyi család története, de ugyanígy sarkallta az írásra a sok régi emlék, amelyeket szükségesnek tartja, hogy átadjon az utókornak. Az első írásának a címe: Sokgyermekes veszprémi családok anno – a cikk a 19 házas utcáról, a Veszprém nyugati városszéli Síp utcáról, annak is a felső részéről szól. Következett az Emlékek gyermek-és ifjú koromból Veszprém utcáiról és tereiről – ebben a város nyugati részéről, a Temetőhegyről, a mai Dózsavárosról ír; majd megjelent a Visszaemlékezések-a Nagyhídtól a Nagypostáig című publikációja is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában