Várják a szavalókat

2024.03.12. 13:00

Emlékápoló közös szavalás lesz Pápán

Március 14-én 11 órától ötödik alkalommal tartanak hagyományápoló közös városi szavalást a pápai Esterházy-kastély kertjében álló monumentális Petőfi-szobornál. Nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva Petőfi Sándor Nemzeti dalát szavalják el közösen a résztvevők.

Haraszti Gábor

A szervezők mintegy 1500 érdeklődőre számítanak, főként diákokra. Az ünnepségen köszöntőt mond Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár.

A Petőfi-szoborhoz várják a szavalni vágyókat Fotó: Lampért Gábor

Az 1848-as márciusi, pápai eseményeket Mayerné Pátkai Tünde, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona igazgatóhelyettese ismerteti. A műsorban a Pápai Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola énekkarosai és a református gimnázium táncosai működnek közre. 

Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola magyartanára vezényli a közös szavalást, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak – tájékoztatott Lampért Gábor főszervező, Heckenast Gusztáv oldalági rokona. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában