Zenés talkshow-t rendeznek az Agórában

2024.03.21. 14:03

Operalegendák találkozója Veszprémben

Négy legendás művészt láthat a közönség abban a zenés szórakoztató ajándékműsor talkshow-ban, melyet április 18-án este hat órakor rendeznek az Agóra Kulturális Központban.

Veol.hu

A veszprémi Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió tizenöt táncosa a Via Dolorosa új koreográfiával  tiszteleg a legendák előtt

Veszprémben köszöntik Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, érdemes művészt, Prima Primissima-díjas, Bartók–Pásztory-díjas művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, kiváló és érdemes, Bartók–Pásztory-díjas művészt, a Magyar Állami Operaház örökös tagját, Kalmár Magda Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, kiváló és érdemes művészt, a Magyar Állami Operaház örökös tagját, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, valamint Miller Lajos Kossuth- és Liszt-díjas operaénekest, a nemzet művészét, a Magyar Állami Operaház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját.

Rost Andrea

Az est különlegessége, hogy a négy legendás művészt így együtt még soha nem láthatta a közönség színpadon. Hatalmas legendák, az operairodalom minden nagy női szoprán, illetve bariton szerepét elénekelték a világ minden pontján. Velük lesz egy különleges találkozás, beszélgetés, őket ajándékozzák meg népszerű előadók, veszprémi művészeti csoportok, zenészek, s közben a közönség megismerheti az embert, az örök nőt, az igazi férfit, a művészt, a példát. Világsztárok voltak a partnereik, a világ legnagyobb operaházaiban énekeltek, kontinensnyi néző tapsolta meg a teljesítményüket.A nézők most Veszprémben tapsolhatnak nekik egy szórakoztató, műfajilag sokszínű esten. 

Pitti Katalin

"Az est egy szó szerinti  álom után született, s nagyon örülök, hogy most a királynék városában a hangok királynőit, királyait itt köszönthetjük. Veszprém énekel nekik most egy különleges esten" - mondta Varga Róbert, az est kitalálója, ötletgazdája, szervezője. 

Kalmár Magda

Az est meglepetésvendégei: Varga Miklós Máté Péter-díjas énekes, Domoszlai Sándor magánénekes, Kováts Péter, a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar művészeti vezetője, Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, koncertmester, karmester, Bujtor Balázs hegedűművész, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertmestere, Teremi Trixi, a Rátonyi Róbert Színház vezetője. A veszprémi Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió tizenöt táncosa a Via Dolorosa új koreográfiával  tiszteleg a legendák előtt. Veszprém Város Vegyeskarának ötven énekese érkezik az estre. Verdi Aida című művének részlete mellett elhangzik a Tavasz-kórus Joseph Haydn Évszakok című oratóriumából a vendégek tiszteletére. A házigazda Varga Róbert újságíró, háziasszony Dorogi Gabriella újságíró. 

A rendezvény fővédnöke Porga Gyula polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában