Koncert a Thury-várban

2024.03.11. 17:00

Reflektorfényben a zeneiskola tanárai

Több évtizedes hagyomány Várpalotán, hogy a zeneiskola, hivatalos nevén Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai minden évben színvonalas koncerten mutatkoznak be a közönségnek. A hangverseny nagy népszerűségnek örvend, idén is sokan voltak kíváncsiak a vár rendezvénytermében megtartott előadásra.

Szabó Péter Dániel

A koncertet azzal a céllal indították el, hogy a helyi zenekedvelő közönség a növendékeken túl megismerhesse az intézményben oktató pedagógusokat is. A repertoárt ezúttal is úgy állították össze, hogy minél többféle érzést és hangulatot tudjanak átadni a hallgatóságnak – mondta el lapunknak a koncertet koordináló Mátrai Balázs, a zeneiskola tagintézményvezető-helyettese. 

Mátrai Balázs, a zeneiskola tagintézményvezető-helyettese gitáron játszott a Thury-várban tartott hangversenyen
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– A zene egy nagyon univerzális, fantasztikus dolog az életünkben, Gondoljunk csak arra, ha hazamegyünk egy fárasztó nap után, akkor milyen jó a kanapén elpihenni és a kedvenc dalainkat hallgatni, de egy jó zene az edzéseken is hatalmas energiát tud adni számunkra. Szeretném azt gondolni, hogy ezek az érzelmek egy koncerten keresztül is át tudnak menni, ezért jó nagyot próbáltunk meríteni a zenetörténelemből. Készültünk klasszikus és könnyűzenei darabokkal, lesz szalonzene és a végén nem maradhat el a közös, zenekari darabunk sem, ami ezúttal egy himnusz lesz – mondta el Mátrai Balázs. Megszokhatta már a visszajáró közönség, hogy a hagyományos tanári hangverseny házigazdája, Borbás Károly nemcsak felkonferálta kollégáit és az általuk előadott darabokat, hanem szórakoztató módon, anekdotákkal fűszerezve ismertette az est repertoárját.

A koncerten szóló- és kamaradarabok is felcsendültek, majd – ahogy Mátrai Balázs is említette – a zeneiskola tanárai egy közös produkcióval búcsúztak a közönségtől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában