Színház

2024.03.27. 17:00

Tündérkert a Nemzetiben

A csöglei iskola diákjai méltón képviselték iskolájukat, a térséget és kultúránkat Budapesten.

Tóth B. Zsuzsa

Virágvasárnap a Nemzeti Színházban megrendezett Tündérkerti gálán léptek fel a Csöglei Általános Iskola tanulói. A gyerekek a Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is, ahol népzenét és néptáncot tanulnak. A Kósa banda (Kósa Bence, Kósa Lajos és Kósa Patrik) széki összeállítással, Kovács Borbála Mária zalai népdalcsokorral, a Tulipán Néptánccsoport pedig mezőföldi és szatmári koreográfiával mutatkozott be a közönségnek. A fellépésen Balogh Vanessza, Bodrogi Dominik, Bodrogi Hanna, Gaál Hanna, Kósa Bence, Kósa Lajos, Kósa Patrik, Kovács Benedek, Kovács Borbála, Lócsi Hanna, Szántó Lara és Székely Szonja táncolt. 

Virágvasárnap a Nemzeti Színházban megrendezett Tündérkerti gála keretei között léptek fel a Csöglei Általános Iskola tanulói Fotó: iskola 

Kiscsőszről velük tartott még a Vidolin zenekar, a Csalit tánccsoport és a Bozót táncegyüttes, akik szintén a fellépők sorát bővítették. Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának előestéjén élménydús programokban volt részük a táncosoknak. Az egész napos rendezvényen közösen hallgatták és nézték meg Szokolay Dongó Balázs és a Corpus Harsona Quartet koncertjét, Navratil Andrea, Demeter László és Sz. Nagy Mária „Kerek egy ég alatt…” című énekes, zenés, homokrajzos előadását, valamint a napot lezáró gálaestet, amelynek kiemelt része volt a Fordulj kispej lovam bemutatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában