Dalok

2024.03.28. 11:00

Ünnepeink kerültek a középpontba Szentgálon

A Szentgáli Kurázsi Alapítvány Életfa programsorozatának záróeseményén Navratil Andrea, Sz. Nagy Mária és Demeter László „Kerek egy ég alatt…” című előadását mutatták be a Szentgáli Református Énekkar épületében a napokban.

Benkő Péter

A homokrajzos, énekes, mesés előadás a népi vallásosság ablakán keresztül szemlélte az egyházi esztendőt, a három nagy ünnepkörünket. A szkíta motívumok, a református kazettás mennyezetek szimbólumai varázslatos képi alátámasztást adtak az elhangzott daloknak és meséknek.

A dalok a karácsonyi ünnepkör kezdetétől indulva húsvéton át a pünkösdig ölelték fel az egyházi esztendőt, és nyújtottak betekintést a régiek vallásos gondolkodásába. A nézők szeme előtt megszülető képi alkotások az ősi nomád motívumokból és a református kazettás mennyezetek mintakincséből merítettek, és adtak különlegesen bensőséges hangulatot az előadásnak.

A homokrajzos, énekes, mesés előadáson ünnepeink kerültek a középpontba 
Forrás: Buzás-Jáger Anikó

A színpadon közreműködött Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Sz. Nagy Mária bábszínész, homokrajzos és Demeter László Bartók-emlékdíjas népzenész kobozjátékkal, énekkel. Az előadás a Csoóri Sándor Alap és a Halmos Béla Program támogatásával valósult meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában