Videóspotokkal népszerűsítik az eseményt

2018.05.24. 16:51

A Tánc Fesztiválján slammelnek a „lököttek” – videó

Május végétől egy hét erejéig a helyi előadó-művészet középpontjába a kortárs tánc kerül a 20. alkalommal megrendezett Tánc Fesztiválján.

veol.hu

„Két évtized nem kis idő. Ilyenkor óhatatlanul összegez, számot vet az ember. Az eltelt időszakban összesen 192 versenyprogramot, és 126 kísérőprogramot rendeztünk meg. Fellépett fesztiválunkon 55 együttes, alkotócsoport. Olyan művészek, akik a kortárs táncszínház magyarországi legjobbjai közül valók. Kísérőprogramjainkon kiváló képzőművészekkel, muzsikusokkal, utcán akciózó művészekkel találkozhattak a veszprémiek. A húsz év alatt 33 fotóművész dolgozott-alkotott nálunk, együttlélegezve a fesztivál eseményeivel.”- írja köszöntőjében Krámer György.

Az egy héten át tartó rendezvény változatos előadásokkal és kiegészítőprogramokkal, hazai és nemzetközi táncprogrammal várja a közönséget.

Abszurd, fizikai táncszínház, experimentális kortárs tánc, klasszikus balett is szerepel A Tánc Fesztiváljának versenyprogramjában, a nagyszínházi előadások közt például olyan nagy együttesek érkeznek, mint a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett, a Forte Társulat, a Bozsik Yvette Társulat, vagy a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős osztályai. Ugyancsak nagyszínpadi produkcióként láthatja majd a közönség a nemzetközi táncgálát (a május 29-i keddi napon), melynek során finn, spanyol és koreai táncművészek előadását tekinthetik meg. A hét során a Nemzeti Kulturális Alap által elindított Imre Zoltán Program keretében négy pályakezdő koreográfus produkcióját is befogadja a fesztivál.

Helyett kapott kísérőprogramként az odaLÖKött KÖLtészet Slam Poetry Veszprém csapata is, akik öt napon keresztül szórakoztatják majd a Hangvillába érkezőket.

Íme a program:

Kísérőprogram – Ingyenes: Hangvilla – Kávézó

A lírai rét legszebb szálait adják át összekötve a Nagyérdeműnek az odaLÖKött KÖLtészet (Slam Poetry Veszprém) szlemmerei naponta egyszer a jobbnál jobb előadások előtt.

Három perces igazságok úgy, ahogy eddig csak gondoltad, de szóban megfogalmazni még sosem merted. Mély elmélkedések és csattanós történetek a veszprémi mikrofon túloldaláról – egyedi stílusú prózák, versek, slam-költemények könnyed előadásmódban. Megéri(nt)? Nem kérdés. Velünk tartanál? Írd és mondd!

- 2018. 05. 29. – 17.30 – Fellépők: Sarka Dominik Sadboy, Tóth Szabolcs Executor

- 2018. 05. 30. – 17.30 – Fellépők: Éltető Erzsébet Zsóka, Flex Hartzer, Geri Poppers

- 2018. 05. 31. – 17.30 – Fellépők: Flex Hartzler, Sarka Dominik Sadboy, Geri Poppers

- 2018. 06. 01. – 17.30 – Fellépők: Tóth Szabolcs Executor, Tóth Roland Rollcsi

- 2018. 06. 02. – 17.30 – Fellépők: Éltető Erzsébet Zsóka, Tóth Roland Rollcsi

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában