Utazás Kerekerdőbe

2017.11.15. 18:02

Bemutatkozott A vitéz kékfestő szabólegény a pápai könyvtárban

Horváthné Szabó Andrea Takácsiban bábszínházat hozott létre, interaktív előadásaival járja a vidéket, a közelmúltban pedig mesekönyvet írt-rajzolt, és zenei lemezt készített.

Laskovics Márió

Horváthné Szabó Andrea könyvének bemutatásában lánya, Anna is segédkezett

Horváthné Szabó Andrea játékmester A vitéz kékfestő szabólegény mese és gyermekverseim című könyvét mutatta be a Jókai Mór Városi Könyvtárban múlt csütörtökön. A Takácsiban élő szerző elárulta, pár éve kezdte lejegyzetelni gondolatait, melyek aztán versekké, dalokká formálódtak.

Horváthné Szabó Andrea könyvének bemutatásában lánya, Anna is segédkezett

- A zene, a tánc, az éneklés életem alapelemei. Magyar népdalokon nőttem fel, diákéveim alatt a pápai Vadvirág néptánccsoport tagja voltam. Saját dalaim a takácsi Tündérkert bábszínház repertoárját színesítik. Kézművesként a versek születésekor már azt is látom, hogy a hozzájuk kapcsolódó, az előadásokon megelevenedő bábfigura miként fog kinézni – mesélte el.

Andrea 2016-ban rendezte kéziratait, majd saját illusztrációival jelentette meg mesekönyvét. A kötet első fejezetében a kékfestő szabólegény történetéről, bátorságáról olvashat az érdeklődő. A második felében pedig negyven gyermekverset találhat a nagyérdemű, ebből kilenc mondóka és egy nyelvtörő.

- A verseim könnyen elsajátíthatóak, témái változatosak, évszakokhoz köthetőek, némelyikhez gyermekdal is párosul, melyeket a Tündérkert daloló előadásaimon hallhatnak a gyerekek – tette hozzá.

A játékmester megénekeltette, kérdezgette a gyerekeket Fotó: a szerző

Az interaktív bemutatón részt vevő gyerekek és örökifjak varázslatos képzeletbeli utazáson vehettek részt, a végén pedig finom süteményeket kóstolhattak.

A szerző köszönetét fejezte ki Birkás Istvánnak, Kapitány Péternek, Molnár Zoltánnak és Szalai Balázsnak a könyvet kiegészítő Tündérkert daloló című gyermekdal-lemez zenei anyagáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában