tánc, ének, színdarab

2018.05.14. 17:19

Művészeti gálát rendeztek Berhidán a közösségért

A település közösségeinek művészeti gáláját szervezték meg a peremartongyártelepi Petőfi Kultúrház és Könyvtárban vasárnap délután.

Leitner Vera

A színes rendezvényen a városban tevékenykedő valamennyi kulturális egyesület teret kapott a bemutatkozásra, így a fellépők különböző táncokat, énekeket, színdarabrészletet is bemutattak a gálán. A Berhida Néptáncegyüttes több táncelőadással vett részt a programon.

Fotó: Pesthy Márton

A Közösségek Hete alkalmából megszervezett művészeti gálán tíz helyi művészeti csoport, alkotó közösség mutatkozott be vasárnap délután. A helyi női táncosokból álló Pere-rúzs tánccsoport friss, lendületes előadása kellő felütést adott a teljes gálának, őket a Pearl-Dance csoport táncosainak kiscsoportos formációja követte, majd a Berhida Város Összevont Népdalköre, a Búzavirág és az Őszi Napfény Népdalkör énekelt dél-alföldi katonadalokat. A peremartoni óvoda okostornásainak fejlesztő jellegű gyakorlatait sokszor kíséri zene, tánc, így a kicsik ebből mutattak be egy rövid ízelítőt. A Berhida Táncegyüttes több korosztályt megmozgató táncelőadásokkal készült, a Rokolya Néptánccsoport többek között ügyességi üveges tánccal is megörvendeztette a jelenlévőket.

 

A Nyugdíjas Klub Néptánccsoport a fonóban zajló jelenettel nyitotta meg később férfi táncosokkal kiegészült koreográfiáját, őket a II. Rákóczi Ferenc iskola PERSZE színjátszócsoportja követte, melynek tagjai egy modern mese részletét mutatták be. Az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub néptánccsoportja tartalmas, autentikus táncelőadással mutatkozott be, őket a Magic Dance tánccsoport követte, akik egyben a gálát is lezárták dinamikus előadásukkal. A gála után a jelenlévők a nemrég megnyílt Alkotó ember, kreatív közösség elnevezésű képzőművészeti kiállítást is megtekinthették, mely ugyancsak a Közösségek Hete keretében, az Összefogással Berhidáért Egyesület szervezésében valósult meg, és május 23-ig tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában