Egy lány új élete

2017.10.21. 14:31

Pápa – Egy exrendőr új regénye

Rátz Gyula Sándor Egy lány új élete című könyvét mutatták be pénteken a Jókai Mór Városi Könyvtárban, az alkotóval Szaller Antónia beszélgetett, a műből Herbath Laura olvasott fel.

Laskovics Márió

Egy lány új élete

 

Egy lány új élete

A nagygyimóti szerző elárulta, mindig foglalkoztatta az írás. 2002-ben szívinfarktus következtében leszerelték a rendőrségtől, miután tollat ragadott, de csak a fióknak írt. 2015-ben végül megjelent a Gyilkos éjszakák című krimije, a városi könyvtár kiadásában. A bűnügyi vonalat hátrahagyva ezúttal romantikus regénye jelent meg a könyvtár gondozásában, melynek sztorijáról elmondta, egy hétköznapi árva lány dolgozni érkezik egy kastélyba, ahol végül jó sora lesz, mert az igazgató nevelt lányává fogadja, s végül feleségül adja a sofőrjéhez.

Egy lány új élete

Hozzáfűzte, édesanyja biztatására, emlékére írta meg egy év alatt a tizennégy fejezetes románcot. Sok esetben nyitva hagyta a cselekményt, az olvasóra bízva a továbbgondolást. Egyébként az ihlettől függően, párhuzamosan több könyvön dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában