közös érdeklődési kör

2018.04.27. 20:46

Pápán is az égboltot kémlelték a csillagászat napján

Sokrétű programkínálattal várta a kikapcsolódni vágyókat szombaton a Pápai Csillagász Szakkör a csillagászat napja alkalmából.

Polgár Bettina

A rendezvény egyik fontos célja volt, hogy közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a csillagászatot. Emellett az esemény remek alkalmat kínált arra, hogy a 2011-ben alakult Pápai Csillagász Szakkör tagjai bemutassák: az elvont elméleti kérdések fejtegetése helyett sokkal inkább a közös érdeklődési kör és kikapcsolódás motiválja őket.

Megtudtuk, lényeges törekvésük, hogy a különböző rendezvényeken újabb tagokat toborozzanak, ebből adódóan szívesen vesznek részt a városi eseményeken, illetve igyekeznek egyéb fórumokon is bemutatkozni. Legutóbb a csillagászat napja alkalmából a Fő térre várták az érdeklődőket, akik csillagászati témájú előadásokat hallgathattak meg a szakkör tagjainak közérthető tolmácsolásában.

Többek között a távcsőcsalád tagjairól, Orion legendájáról, valamint az 1999-es magyarországi teljes napfogyatkozásról hallhattak érdekes információkat a kikapcsolódni vágyók, de emellett rejtvények és tesztek is vártak a Fő térre ellátogatókra, továbbá a program vendégei kipróbálhatták a távcsöveket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában