Szüret

2017.09.21. 11:28

Hagyományt élesztettek a Kacagó óvodásokkal

A település önkormányzata nagy sikerrel élesztette fel a húsz éve szunnyadó szüreti vigasság hagyományát.

Tóth B. Zsuzsa

A sáskaiak húsz év után újra szüreti mulatságot rendeztek. A híreket a kisbíró, Pem Imre tette közzé Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Szigorúan a régi szokások mentén haladva, csak gyalog vagy lovas kocsin lehetett vonulni velük a kis falu utcáin, a menetben a szőlőharanggal, a hordót toló legényekkel, a bírói párral, kisbíróval. Miután a feldíszített kultúrháznál Fekete Gábor kántor felszentelte a szőlőharangot, a szüreti vigadalom dalolva, táncolva, ostort csattogtatva vonult fel harmonikaszó mellett. A kisbíró, Pem Imre útközben felhívta a szüreti mulatságra érkezők figyelmét, hogy egy-két pohárnál ne igyanak többet a bolond nohából, mert úgy berúgnak tőle, hogy nem tudnak elszakadni a talajtól. Arról is szólt, hogy a nagy tekintélyű bíró felkéri a hallgatóságot, hogy holnap menjenek a hegyére szüretelni ingyen és bérmentve, cserébe ürgepörköltet kapnak ebédre.

A sáskaiak húsz év után újra szüreti mulatságot rendeztek. A híreket a kisbíró, Pem Imre tette közzé Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A menetet lépten-nyomon a helyiek szíves vendéglátása fogadta, többen vidám figurákkal díszítették a ház elejét a szüretre.

Este a kultúrháznál Kovács Nándor polgármester köszöntött mindenkit, majd Fekete Róbert vadászkürtön játszott, Gombai Ferenc szavalt, fellépett az Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a Shaabi Hastánc Csapat, a Zalahalápi Kamara Kórus, a Tördemic Néptánc-együttes, az Alsópáhoki Népdalkör, a Zalahalápi Nyugdíjas Dalárda, a Sáskai Dalkör. Szerepeltek a zalahalápi Kacagó óvodások, a Csobánc Népdalkör és a Batsányi Táncegyüttes tagjai.

A sztárvendég Márió, a harmonikás volt, a sáskai szüreti bálban a talpalávalót Holdosi Gellért és zenekara húzta hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában