színház kicsiknek

2017.12.06. 07:50

Telitalálat volt a babaszínház Pápán

A babaszínház nem gügyögést, lebutított gyermekszínházat jelent, hanem olyan elemek és motívumok használatát, melyekre a kicsik sokkal fogékonyabbak, amik sokkal inkább lenyűgözik őket.

Polgár Tibor

A babaszínház villámgyorsan nagy sikert aratott a kisgyermekes családok körében Fotó: JMSZK

A zene, a hangok, a ritmusok, a formák játéka ez, amelyek révén a babák érzékszervei fejlődnek, s szüleikkel együtt élik meg ezt a varázslatos világot.Így foglalta össze a babaszínház lényegét Müller Orsolya, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) munkatársa. Mint mondta, azonnal hatalmas sikert aratott a legújabb, a 2017-2018-as évadban elindított kezdeményezésük, a babaszínházi előadás-sorozat. A bérletek már a bérletértékesítési időszak lezárta előtt elfogytak.

- A Babóca névre keresztelt babaszínházi bérlet hároméves korig bezárólag hivatott színházi élménnyel szolgálni a gyerekek számára. Megalapozott volt a bérletsorozat sikere, hiszen a már hagyományosnak számító csa-ládi rendezvényeinken is tapasztaltuk, hogy egyre több kisgyermekes szülő hozza el apróságát, s veszi igénybe a nekik kialakított babaszőnyeg játékait. Fontosnak tartottuk, hogy a bérletben olyan társulatok előadásait láthassa a közönség, amelyek már hosszú évek óta tevékenykednek ebben a műfajban. A Babóca-bérlet első előadását a győri Vaskakas Bábszínház hozta el nekünk, hatalmas sikerrel.

A babaszínház villámgyorsan nagy sikert aratott a kisgyermekes családok körében Fotó: JMSZK

Februárban a Kabóca Bábszínházzal farsangolunk, míg áprilisban a Kezeslábas Társulat mutatja be remek elő-adását – tekintett előre a művelődésszervező.Müller Orsolya hozzátette, a bérletek a bérletértékesítési időszak lezárta előtt elfogytak, így már nem tudnak jegyeket értékesíteni az előadásokra. – Tudjuk, hogy sokan érdeklődnek még az előadások iránt és vásárolnának jegyet, de nagyobb létszámnál az előadások minősége és maga az élmény csorbulna, így a társulatok kénytelenek maximalizálni a közönség létszámát. A Babóca-bérletet egyértelműen sikeresnek értékeljük, ezért megfontoljuk, hogy még a téli időszakban újabb babaszínházi előadást szervezünk – jegyezte meg a pápai művelődési központ munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában