Mária-út

2017.09.18. 10:00

Balaton-felvidéki zarándokút: naponta harminc kilométer

Tizenkettedik alkalommal indult el ezúttal ötven résztvevő pénteken Balatonalmádiból a sümegi gyalogos zarándokútra Szabó Tamás, a Mária Út Egyesület elnöke vezetésével.

Kovács Erika

Az út kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy különleges természeti környezetben történő gyaloglás közben mindenki elmondja, ami bántja, illetve, ami boldoggá teszi Fotó: Penovác Károly

A sümegi zarándoklattal alakult ki annak idején egész Közép-Európában a Mária-út hagyománya.

A zarándokút résztvevői az egész országból érkeztek, és a Balaton-felvidéket járják be, miközben Magyarországért imádkoznak. Pénteken Balatonalmádiból, a Szent Imre-templomtól, a Szent Jobb-ereklyét őrző kápolnától indultak el, majd érintették Alsóörsöt, Lovast, Paloznakot, Csopakot, Balatonfüred-Arácsot, Balatonfüredet, Balatonszőlőst, Pécselyt, Vászolyt.

Szabó Tamás egyesületi elnök elmondta, mindennap harminc kilométert tesznek meg, hogy megérkezzenek úti céljukhoz, szeptember 20-án, 10 órára a sümegi főbúcsú nagymiséjére, illetve a körmenetre.

Az elnök a zarándoklat céljairól elmondta, amellett, hogy a hazáért imádkoznak, az út kitűnő lehetőséget kínál arra is, hogy különleges természeti környezetben történő gyaloglás közben mindenki elmondhatja, ami bántja, illetve, ami boldoggá, széppé teszi az életét. – Ilyenkor szó esik többek között házasságról, halálról, betegségről, csalódásról, bánatról és örömökről is – említette Szabó Tamás. Hozzáfűzte, azzal, hogy az ember kimondhatja érzéseit, gondolatait egy bizonytalansággal teli világban, a többiek pedig türelmesen meghallgatják, majd természetesen ők is beszélnek saját életükről, bizony jótékonyan érinti az embert, annak lelkét.

Az út kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy különleges természeti környezetben történő gyaloglás közben mindenki elmondja, ami bántja, illetve, ami boldoggá teszi Fotó: Penovác Károly

A pénteki nap szép színfoltját adta, amikor a megyei zarándokokat telefonon hívták fel a Nógrád megyeiek, aztán valamennyien együtt imádkoztak.

Ezen a hétvégén ugyanis több zarándokút indult el az egész országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában