Rédli andrás vezérletével

2018.02.19. 17:30

Negyedik helyen végeztek a párbajtőrözők Kanadában

A tapolcai Rédli András vezérletével negyedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott a vancouveri Világkupán.

Horváth Gábor

A riói olimpiát követően – Imre Géza és Boczkó Gábor visszavonulása után – új felállásokkal próbálkozó magyar férfi párbajtőr-válogatott sikertelenebb időszakot követően ismét jó versenyt produkált.

A fiúk Kanadában álltak pástra, s a Rédli András, Somfai Péter, Bányai Zsombor, Berta Dániel összetételű négyes az előkelőnek mondható negyedik helyet szerezte meg a vancouveri Világkupán. A csapatban többek között olimpiai bronz és világbajnoki aranyérmes, egyéniben Európa-bajnok, vb-bronzos Rédli András vezér volt a versenyen, a Japán elleni nyitányon öttusos hátrányból hozta vissza a véghajrában a mieinket. A tapolcai származású vívó az oroszok elleni negyeddöntőben is remekül teljesített.

Az elődöntőben és a bronzmeccsen ugyan alulmaradtak a mieink, Franciaország és Korea ellen nem volt esély, ám a negyedik hely mindenképpen előrelépésnek számít a hamarosan az olimpiai repülőjegyért küzdő alakulatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában