Folytatni a sorozatot

2019.02.21. 07:00

Zsinórban huszadik győzelmére hajt a Veszprém

A veretlenség megőrzése a célja a Hepp Kupa-győztes Hoya Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabda-együttesének, amely a Miskolci Egyetem AFC gárdáját látja vendégül az NB I/B piros csoportjában pénteken. A zöld csoportos Concordia Motax KC Pápa szintén hazai pályán a Győrt látja vendégül.

B. Virág Rita

A Hoya holnap a miskolciakat látja vendégül az NB I/B piros csoportjában Fotó: Penovác Károly

A Hoya sorozatban huszadik győzelmére hajt a bajnokságban, s valljuk meg, a tabella tizedik helyén álló Miskolc ellen abszolút favoritnak számítanak a veszprémiek.

Mérész Csaba, a bakonyiak szakvezetője elmondta, tisztában vannak vele, hogy az éllovas ellen minden csapat sokkal jobban felszívja magát, mindenki a listavezetőt akarja legyőzni, ezért egyáltalán nem téveszti meg őket a Miskolc tabellán elfoglalt tizedik helyezése. – Szeretnénk minél tovább folytatni a hibátlan szériánkat. Nyilván egyszer minden sorozat megszakad, ám jó lenne, ha ez minél később következne be – hangsúlyozta a tréner. A MEAFC az alapszakaszban eddig hat sikert és tizenhárom vereséget könyvelhetett el, idegenben pedig 2-8-as mutatóval rendelkezik.

A fiatal miskolciak egyik legponterősebb játékosa Takács Dániel, aki meccsenként 14.33 pontot átlagol. A palánk alatt Béres Dávidra érdemes odafigyelni, de Kopasz Márton és Tóth Bence is kulcsjátékosnak számítanak. – Sokszor elmondtam már, a ligában nincsenek könnyű ellenfelek. Most sem számítok könnyű ütközetre, de nyilván hazai közönségünk előtt mindenképp nyerni szeretnénk. A hétvégi Hepp Kupa még benne van a játékosokban, érzem rajtuk a fáradtságot, ám ettől függetlenül azt várom, hogy a megszokott intenzitással és energiával vessük magunkat a csatába – fogalmazott a szakvezető.

A Hoya PE-MEAFC találkozó 18 órakor kezdődik.

A Concordia Motax KC Pápára a nyolc közé kerülés szempontjából két rettentő fontos találkozó vár pénteken és szerdán. Előbb hazai pályán az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr gárdáját fogadja, majd a Soproni MAFC-hoz utazik. A győriek a tabella ötödik helyén állnak, idegenben 4-4-es statisztikát tudnak felmutatni.

A Hoya holnap a miskolciakat látja vendégül az NB I/B piros csoportjában Fotó: Penovác Károly

– Igazi szomszédvári rangadó vár ránk – kezdte Vajda József, a pápaiak trénere. – A tavaly még piros csoportos Győr ellen idegenben is voltak győzelmi esélyeink, akkor sajnos nem sikerült, most viszont hazai pályán mindenképpen nyerni szeretnénk. Riválisunk stílusa nem igazán fekszik nekünk, hajtós, kemény kosárlabdát képvisel, azonban igyekszünk megtalálni ennek a játéknak az ellenszerét. Az utánpótlás-válogatott Rátvay testvérek megmozdulásaira kiemelten figyelünk majd, ők kulcsjátékosai a győri alakulatnak.

A pápaiak közül Márton Á. betegség miatt nem szerepelhet, viszont a bokasérültek, Sonyák, Grebenár és Murai, újra pályára tudnak majd lépni.

A Concordia Motax-Győr bajnoki pénteken 18 órakor veszi kezdetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!