Megnehezítik a VLS dolgát?

2019.04.04. 20:43

Az éllovas fogadja a harmadik helyezettet

Az első helyezett fogadja a harmadikat holnap az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban, kérdés, valóban derbi lesz-e a forduló papíron legizgalmasabbnak ígérkező összecsapása.

Horváth Gábor

A veszprémiek idén remek formát mutatnak, holnap az Úrkút lesz az ellenfelük Fotó: Penovác Károly

A 21. forduló slágermeccse a VLS Veszprém-Úrkút SK összecsapás a megye I-es futball-pontvadászatban. Az éllovas látja vendégül a harmadik helyezettet, a két csapat között csak hat pont a különbség, s ősszel nem bírtak egymással a felek. Ezek mind azt támasztják alá, hogy kiélezett, izgalmas küzdelemre kell számítani a VFC USE műfüves sporttelepén rendezendő találkozón.

Másfelől a megyeszékhely feljutásra ácsingózó alakulata idén eddig sokkal jobb formát mutat, mint vetélytársa. A VLS 15-0-ás sikerrel kezdte a tavaszt (a Zirc volt a szenvedő fél), majd 5-1-re verte a balatonfűzfőieket, legutóbb pedig 6-0-ra nyert az egyébként szintén élcsapat Tihanyi FC otthonában. Ezzel szemben az úrkútiak szenvedős formát mutattak idén: három bajnokijukon csak egyszer tudtak győzni, az Almádit fektették két vállra (2-0), előtte váratlanul kikaptak a Magyarpolánytól (1-2), az előző fordulóban pedig nem bírtak hazai környezetben az Ajka Kristállyal (1-1).

A hétközi kupameccs szintén a veszprémieknek sikerült jobban, Pető Tamás legénysége 11-0-ás sikerrel jutott tovább a Külsővat vendégeként, míg az Úrkút SK 2-1-es vereséget szenvedett Adásztevelen, és máris búcsúzott a megyei sorozattól. Utóbbi eredmény persze becsapós, hiszen Garai Péter gárdája erősen tartalékos felállásban lépett pályára a megye III-as vetélytárssal szemben, elképzelhető, hogy Korpos Tiborék minden erejüket a szombati rangadóra koncentrálják. Hamarosan kiderül.

A veszprémiek idén remek formát mutatnak, holnap az Úrkút lesz az ellenfelük Fotó: Penovác Károly

Most nézzük a játéknap további párosításait!

A második helyen álló balatonfürediek abszolút esélyesként lépnek pályára a sereghajtó FC Zirc otthonában. Alsóházi derbit játszik egymással a Herend és a Devecser, valamint a Csetény és a Tapolca.

Érdekes lehet a FAK–Tihanyi FC összecsapás, valamint a Kristály sem mehet biztosra a Várpalotai BSK vendégeként. A Magyarpolány–Sümeg és az Almádi–Gyulafirátót meccs egyaránt háromesélyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!