Több kategóriában hirdettek bajnokokat

2019.07.13. 07:00

Megyei utánpótlás- viadalt tartottak a taekwondósok

A Balatonfüredi TKD (BTDK) színeiben tatamira lépő Tatai Judit és gyermekei, Horváth Eszter és Horváth Dávid alkotta csapata nyerte a családi különdíjat a közelmúltban megrendezett Jager Taekwondo Kupán.

Bényi Kálmán

A képen a négy ütés, rúgás elnevezésű gyakorlat látható Fotó: BTKD

Hét klub összesen kétszáz sportolóval képviseltette magát a Nemesvámoson rendezett megyei utánpótlás taek­wondoviadalon.

A megmérettetésen az egyéni és csapat-formagyakorlat, valamint a speciáltechnikai törés és erőtörés versenyszámok mellett abszolút bajnokot is hirdettek.

A speciáltechnikai törés versenyszámban a gyerek, ifi, illetve felnőtt sportolók a törő­állványra függesztett puha célpontot tudták igazi versenykörülmények között kipróbálni.

Az erőtörésben egy speciális erőmérő párna segítségével rúgásuk és ütésük erősségét mérhették meg a részt vevő fiatalok.

A korosztályos csoportokban versenyző formagyakorlatosok csoportgyőztesei nevezhettek az úgynevezett grand champion (abszolút bajnok) versenyszámba is.

A képen a négy ütés, rúgás elnevezésű gyakorlat látható Fotó: BTKD

Külön díjazták továbbá a legmagasabban és legerősebben törő sportolókat is a viadalon.

A kupa nyitógáláján a magyar válogatott tagjai tartottak bemutatót, köztük az idén ­taekwondo csapatvilágbajnoki címet szerző Bécsi Nikolett is, aki a torna egyik rendezőjeként is tevékenykedett.

A megmérettetés díjait dr. Somlai János területi vezető, illetve Papirovnyik Mónika és Vajky László világbajnokok adták át.

Grand champion eredmények, gyerek és serdülő kategória: Gábor Viola (Csopaki Hullámtörők) és Bressel Botond (Balatonalmádi Mongúzok).

Ifi-felnőtt kategória: Kiss Zsófia (Várpalotai Vadak) és Hegyi Péter (Herend).

Legerősebb ütés és rúgás, gyerek fiúk kategória: Kónya Torda Hont (Padányi TKD), gyerek lányok: Tóth Pető Flóra (Veszprémi KD).Serdülők kategória: Somogyi Boldizsár (Balatonalmádi Mongúzok).

Speciál törésszám, gyerek lány kategória: Baranyi Bianka (Veszprémi KD).

Gyerek fiú kategória: Kónya Tórda Hont (Padányi TKD) és Esső Ádám (Veszprémi TKD).

Serdülő lány kategória: Molnár Blanka (Padányi TKD) és Szarapka Noémi (Darazsak TKD), serdülő fiú kategória: Hegyi Péter (Herend TKD) és Somogyi Boldizsár (Balatonalmádi Mongúzok).

Ifi kategória: Gábor Viola (Csopaki Hullámtörők), felnőtt: Domonics Mihály (Balatonalmádi Mongúzok).

A megmérettetésen családi különdíjat nyert: dr. Tatai Judit és gyermekei, Horváth Eszter és Horváth Dávid (Balatonfüredi TKD).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában