Hamarosan következik az országos döntő

2019.07.24. 11:00

Strandkézilabda tornát tartottak Balatonakarattyán

A férfiaknál a Lupa Lake BHC, a hölgyeknél a Budakalászi SC Nyúlon Túl csapata nyerte a strandkézilabda nemzeti bajnokság hatodik kvalifikációs tornáját, amelynek a balatonakarattyai Bercsényi strand adott otthont.

Horváth Gábor

20190706 Alsóörs Városi Strand Strandkézilabda bajnokság Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A megmérettetésen nyolc női és 13 férfiegyüttes vett részt.

Eredmények, férfiak, döntő: Beach Stars BHC–Lupa Lake BHC 0-2 (20-21, 22-23). A harmadik helyért: Hálószaggató Fervas BHC–Balassa SE Balassagyarmat 2:0 (24-20, 32-18).

A végeredmény: 1. Lupa Lake BHC, 2. Beach Stars BHC, 3. Hálószaggató Fervas BHC, 4. Balassagyarmat.

Nők, döntő: DESZ-épek–Nyúlon Túl 1:2 (24-18, 12-19, 6-7). A harmadik helyért: Lupa Lake BHC–Mangó 2:0 (28-14, 23-12). A végeredmény: 1. Budakalászi SC Nyúlon Túl, 2. DESZ-épek SE, 3. Lupa Lake BHC, 4. Mangó-Szent István SE.

Veszprém megyei csapat idén nem indult a strandkézilabda-bajnokságban, de ezúttal is akadtak játékosok megyénkből, összesen nyolcan szerepeltek más-más csapatokban.

Tornagyőztes lett Mórocz Réka (Balatonfüred) a Nyúlon Túl csapatával, a második helyen végzett Beach Starsban játszott Földesi Csaba (Veszprém) és Valler Péter (Zirc). Bronzérmes lett Fenyvesi Marcell (Veszprém) a Hálószaggató Fervas BHC alakulatával, míg a balatonfüredi Diószegi Kata negyedik lett a Mangó játékosaként. A hetedik helyezett Lucky Hands játékosa volt Báder Fanni (Veszprém), Grósz Kitti (Csopak) és Papp Dóra (Tapolca).

A selejtezősorozat a következő hétvégén zárul, a nemzetközi Salgó Kupán, Salgótarjánban van lehetőség utoljára pontokat gyűjteni.

Az országos döntőt, a 12 legjobb női és férficsapat részvételével, augusztus első hétvégéjén Bükfürdőn rendezi a Magyar Kézilabda Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!