huskyk, malamutok, szamojédok

2019.11.06. 11:00

Magyarpolányban rendezik a szánhúzó kutyák Európa-bajnokságát

November 7-10. között rendezik meg Magyarpolányban a FISTC kutyafogathajtó Európa-bajnokságot kutyás futás, kutyás kerékpározás és dogscooterezés kategóriákban FCI törzskönyvvel rendelkező szánhúzó kutyák (szibériai husky, alaszkai malamut, szamojéd, grönlandi kutya, kanadai eszkimó kutya) részére.

Forrás: pixabay.com

A szervezők 200-300 versenyzőt és kísérőiket, illetve 15-20 országból közel ezer kutyát várnak az eseményre. Mint honlapjukon írják, a rendezvény különleges jellege, a csodás versenyhelyszín, illetve a kísérő programok okán több ezer nézőre számítanak.

Az Európa-bajnokságon közel 30 fős magyar versenyzői csapat fog rajthoz állni, hogy korábbi eredményeit is felülmúlja. A 2018. évi Eb-n a csehországi Abertamyban 3 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzérmet, a 2017. évi Európa-bajnokságon Olaszországban 3 arany- és 4 ezüstérmet, a 2016. évi Európa-bajnokságon Ausztriában 6 arany-, 1 ezüst-, 1 bronzérmet szereztek a magyar versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!