akikre büszkék lehetünk

2019.12.14. 11:30

Gálaműsoron díjazták a kimagaslón teljesítő sportolókat, sportaktívákat, edzőket Ajkán

Rangos gálaműsor keretében díjazták a város legjobb sportolóit, valamint elismerésben részesítették a sportaktívák, illetve az utánpótlást segítő szakemberek áldozatos munkáját a sportcsarnokban a minap.

Borsos Renáta

A női és férfi utánpótlás díjazottjai Fenyvesi Zoltánnal

Fotó: Györkös József

Az elegáns díjátadón Mosonyi József az est házigazdája köszöntötte a sportolókat, hozzátartozóikat és minden meghívott vendéget. A városvezetés részéről, Schwartz Béla polgármester beszédében kiemelte az évről- évre elért sporteredmények méltón öregbítik Ajka város hírnevét, köszönet illeti a sportolókat, edzőiket egyaránt ezért a teljesítményért.

Hozzátette a város, méreteit meghaladó mértékben foglalkozik a sporttal, melynek eredménye, hogy a megyeszékhelyek után a második vonalban helyezkednek el. Cél, megtartani stabilan ezt a pozíciót. Az önkormányzat saját feladatként tartja számon a sportélet támogatását, melyet részben a költségvetésből, részben pályázati források útján tud megvalósítani. Az infrastrukturális fejlesztésben az önkormányzat mellett meghatározó szerepe van a cégek, vállalatok támogatói szerepvállalásának.

A városvezető elmondta, éves szinten mintegy másfél milliárd forintot forgatnak meg a sportban. Ajka színes, pezsgő sporttevékenységének szervezési feladatát önálló intézményként a Sportváros Nonprofit Kft. látja el. A cég ügyvezetője Geri Gyula az ajkai sportélet minden szegmensét érintve részletesen értékelt. Méltatta a sportolók önfegyelmét, kitartását, a hosszú évek áldozatos munkáját, amely a sikerek eléréséig viszik őket.

A sportágak eredményein, célkitűzésein túl, felhívta a figyelmet arra, hogy a versenysport mellett a tömegsport is élen jár a városban. A sportaktívák egészségtudatos szemlélete hatással van a nagyobb közösségekre, a város lakossága számos rendezvényen megmozdul. A rendezvényen, produkciójukkal az Ajka Padragkút Táncegyüttes és a Platina Táncstúdió táncosai kápráztatták el a jelenlévőket.

A női és férfi utánpótlás díjazottjai Fenyvesi Zoltánnal
Fotó: Györkös József

A díjátadás alkalmával Geri Gyulától és Bujtor Balázs Ajka Város Önkormányzata, Ifjúsági és Sportbizottságának elnökétől Ajka város szabadidősportjában végzett munkájáért elismerést vett át: Rajmon Péter, Orgován Tamás, Mihályfi Gábor és Bujdos József, Czingler Sándor, Palkovics Zsolt, Ládi János, Káldi János, Király Csaba, Pápai Aranka. Dürgő Ágnes, Joó Csaba, Mayer Tamás. A városban működő egyesületekben az utánpótlás nevelésben áldozatos munkájukért az edzőket jutalmazták. Kitüntetést vett át: Becze Zoltán, Varga Péter.

A tanulók iskolai és versenysportjának támogatásában Szélessy Pétert és Szélessy Balázst városi iskolák testnevelő tanárait részesítették elismerésben. A diáksportban végzett munkáért kitüntetést vett át Szánóczki Szilvia, Poór Tamás, Kovács Zsolt, Kocsis Attila, Horváth Attila, Végh Balázs, Sövegjártó Rita, Király Zoltán, Juhász Ervin, Liska Bálint, Paksa Milán, Móric Vilmos, Domján László. Ajka Város Önkormányzat Ifjúsági és Sportbiztossága különdíjban részesítette mindazokat, akik versenyzői, edzői, sportvezetői tevékenységükkel hozzájárultak a sportélet gazdagításához.

Elismerést vett át a városvezetőtől Káldi Géza, Horváthné Baráth Piroska, Gombkötő Zsuzsanna, Rácz Tiborné és Sulák Ágnes. Az „Év rendezvénye” FC Ajka – Debreceni VSC Magyar Kupa mérkőzés lett. A díszoklevél kitüntetést Horváth József alpolgármester adta át az FC Ajka technikai vezetőjének, Czaha Dánielnek. Az önkormányzat által legjobb sportolója elismeréseket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő adta át.

A női utánpótlás kitüntetettjei: Gaál Zsóka 3-szoros Európa-bajnok, 2-szeres világbajnoki ezüstérmes sakkozó, Márton Eszter serdülő Magyar Bajnoki címet szerzett ökölvívó, Erdélyi Virág (kadet kategória) SKDUN Világbajnokság 3. helyezettje. A férfi utánpótlás díjazottjai: Józsa Szabolcs magyar bajnok thai-boksz sportág, és Józsa Szilárd az IFMA Világbajnoki lista 3. helyezettje. Junior kategóriában Fáskerti Bálint a SKDUN Európa bajnokság 3. helyezettje.

Legjobb edzői elismerést Szilágyi Arnold (tahi boksz), Poór Tamás (kézilabda), Dávid Sándor (FC Ajka) vették át.

A seniorok közül Jankó Ilonát (atléta, középtávfutó), Bujna Lillát (úszó) Ládi Jánost (tájfutó), Farkas Mihályt (terepíjász) jutalmazták.

Az év legjobb férfi sportolója kitüntetést Kovács Marcell a Sun-Dome SE sportolója kapta, míg különdíjban Kováts György terepakadály futó országos bajnok és Galambos Gábor erőemelő részesült.

Csapatkategóriában a Dinamik Rock and Roll Klub, FC Ajka és a Bányász Sportkör Ajka sakk csapata érdemeltek elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!