Figyeli a tehetségeket

2020.06.18. 11:00

A szövetségi kapitány örül a VKKFT NB I-es feljutásának

Az Eurokupa egy remek lehetőség, amit ki kell használnunk a csapatépítésre – nyilatkozta lapunknak Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

B. Virág Rita

Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Forrás: MTI

Fotó: Andreas Hillergren

Ahogy arról a Napló is beszámolt, elkészítették a 2022-es szlovák–magyar közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását. A magyar válogatott abban a szerencsés helyzetben van, hogy házigazdaként nem kell selejteznie. A szlovákokkal közösen az úgynevezett Eurokupa elnevezésű négycsapatos tornán vehet részt két másik, a selejtezőből szintén kimaradó gárdával, a címvédő spanyolokkal és a legutóbbi Eb-n ezüstérmes horvátokkal. – Júniusban találkoztunk volna a válogatottal, egyhetes közös munkát terveztünk, azonban a koronavírus-járvány közbeszólt. Most úgy áll a helyzet, hogy októberben hívjuk össze ismét a csapatot – tudtuk meg Gulyás Istvántól, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányától.

A szakember elmondta, kifejezetten jó hír, hogy a selejtezők helyett az Eurokupán pallérozódhatnak tanítványai, két olyan topcsapattal szemben, mint a spanyol és a horvát.

– Nyugodtan lehet majd játszani, a srácokon nem lesz tét vagy nyomás. Ki kell használnunk ezeket az összecsapásokat a csapatépítésre, az összhang kialakítására. November elején kezdjük a szériát Spanyolország ellen, és az oda-visszavágós körmérkőzések után dől el a helyezések sorsa – magyarázta.

Gulyás István hozzátette, folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar NB I-es, NB I/B-s mezőnyök alakulását, változásait. Úgy gondolja, a pandémia miatt sok csapat anyagi lehetőségei leszűkültek, sok helyütt csakis fiatal magyar játékosokkal töltik meg a keretüket, ami mindenképpen jó hír a hazai feltörekvő kéziseknek.

Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya Fotó: MTI

– Ha a magyar kézilabdázás érdekeit nézem, akkor mindenképpen jó hír, hogy egyre több magyar játékossal számolnak. Tavasszal több fiatal is a látókörünkbe került, a járvány azonban közbeszólt. Bízom benne, hogy ősszel nem ér el minket a pandémia második hulláma, és akkor figyelemmel tudom kísérni a kiszemelt tehetségek fejlődését – hangsúlyozta a tréner.

Gulyás István megjegyezte, kifejezetten örül, hogy Tombor Csaba irányításával az NB I-ben szerepelhet a Veszprémi KKFT. Szerinte jókor, szerencsés időben jutottak fel a fiatalok. Úgy véli, a Március 15. úti sportcsarnokban, mintha visszautaznánk az időben, kétezer ember szurkol majd a helyi tehetségeknek, és nagyon várja már ezeket a bajnokikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!