Minden pontot meg kell becsülni

2020.08.02. 21:24

Nem tudta gólra váltani helyzeteit a Balatonfüred

Hiába játszott nyomasztó fölényben a fordulás utáni negyedórában a Balatonfüred, nem tudta gólra váltani helyzeteit vasárnap a labdarúgó NB III nyitófordulójában.

Juhász-Léhi István

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonfüredi FC–ZTE II 0-0

Balatonfüred, 250 néző. V.: Altorjai. Balatonfüredi FC: Szmola – Emperger, Vastag, Pápai, Imre, Csikós, Schillinger (Róth, 74.), Burucz, Szalai, Bartha (Szabó, 46.), Hoffer (Bella, 46.). Edző: Thomas Sowunmi. ZTE II: Köcse – Jóna, Németh, Sebestyén, Hegedűs, Abért (Szántó, 59.), Szökrönyös (Csóka, 86.), Simon, Őr, Földvári, Fehér. Edző: Bozsik József.

Az első negyvenöt perc nem hozott sok izgalmat, a jól előkészített pályán egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők. A csapatok ismerkedtek, miközben jó néhány technikai hiba becsúszott. Mindössze Szalai sárgája hozott némi színt a félidőbe.

A szünetben kettős cserére határozta el magát Thomas Sowunmi, ráadásul biztosan kaptak egy kis fejmosást is mesterüktől a piros-fehérek, mert végre haraptak a hazaiak. A sort az 51. percben egy lesgóllal nyitották, majd zsinórban alakították ki a támadásokat és a jobbnál jobb helyzeteket. Azonban hiába, a ziccerek sem mentek be, vagy a vendégek kapusa védett bravúrral.

Tíz perccel a vége előtt a zalaiak reklamáltak egy szerintük 11-es gyanús helyzetben, ám a játékvezető továbbot intett.

A 82. minutumban egy szép bal oldali támadás végén Hegedűs villant meg, ám fellélegezhettek a füredi szurkolók, nem lett gól belőle. Hasonló szituáció végén Vastag lövését védte a zalaiak hálóőre, ám az eredmény már nem változott.

Thomas Sowunmi: – Egy-két ember, úgy tűnt, hogy a strandról érkezett a meccsre, fejben legalábbis ott voltak. A helyzeteink megvoltak, de nem koncentráltunk eléggé, míg a hozzáállásunk kényelmes volt. Nekem ez utóbbival volt problémám, mert a szünet után egyértelműen megnyerhettük volna a mérkőzést. Ehelyett felvettük az ellenfél tempóját, nem a miénket játszottuk, ez volt a probléma. Viszont az is igaz, hogy az idény elején vagyunk, minden pontot meg kell becsülni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!