Csak az első negyedóra volt szoros

2020.12.28. 19:56

Final Four: döntőben a Barcelona!

Parádés játékkal a katalán Barcelona jutott elsőként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final Four tornáján a döntőbe a francia PSG-vel szemben.

B. Virág Rita

Köln, 2020. december 28. Blaz Janc, a Barcelona (j), és Mikkel Hansen, a Paris Saint-Germain játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elõdöntõjében játszott 2020. december 28-i mérkõzésen Kölnben. MTI/AP/Martin Meissner

Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

Barcelona–PSG 37-32 (18-14)

Köln, zárt kapus. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Legjobb góllövők: Mem 8, Palmarsson 6, Janc 5, Fabregas 5, ill. Nahi 9, Hansen 7, Remili 5, Kristopans 4.

Nehéz helyzetben várta az első elődöntőt a francia Paris-Saint Germain a Barcelona ellen, ugyanis a múlt héten a fiatal holland irányító, Luc Steins koronavírustesztje pozitív lett. Az utazás előtt, még vasárnap Henrik Toft-Hansen Covid-tesztje is pozitív eredményt hozott, de szerencsére Kölnben a hétfői, újabb vizsgálatok során kiderült, a csapat többi tagja egészséges.

Ezután a találkozóra kijelölt bírópárost, a svéd Mirza Kurtagic, Mattias Wetterwick duót kellett lecserélni a Covid miatt, a helyükre a horvát Marija Gubica, Boris Milosevic horvát kettős ugrott be.

Mindezek dacára a párizsiak ragyogóan kezdték az összecsapást, és már 7-4-re is vezettek. A 15. percben 10-8-ra ment a PSG, amikor kapuscserére szánta el magát a katalán tréner, Xavi Pascual. Kevin Möller pedig meghálálta a bizalmat, hosszú percekre lehúzta a rolót, míg elöl a Palmarsson, Cindric, Mem trió megfordította a meccset. A 19. percben még 11-11-et mutatott az eredményjelző, a Párizs legközelebb a 26. minutumban tudott Möller kapujába találni (16-12). A félidő végén 18-14-re vezetett a Barca.

A második félidő Gerard bravúrjaival indult, két hetest is megfogott, de a Barca gyors játékára nem volt ellenszere a fehér mezes franciáknak, állandósult a három-öt gólos differencia (37. perc: 22-17).

A 40. percben fontos emberelőnyhöz jutott a PSG, ám bosszantó hibák miatt nem tudott felzárkózni (26-22). A hajrá 31-25-ös állásról indult meg. Az utolsó tíz percben már nem változott a játék képe, így a Barcelona magabiztosan jutott be a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában