szorgosan gyakorolnak a tavaszi rajtra

2021.01.22. 17:34

Utolsó edzőmeccsükre készülnek az ajkaiak

Finisébe érkezett a rövid téli felkészülés az NB II-es ajkai labdarúgócsapatnál, amely szombaton játssza utolsó felkészülési találkozóját.

Horváth Gábor

Az ajkai futballisták szorgosan gyakorolnak az NB II. január végi „tavaszi” rajtjára

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ajkai futballisták négy edzőmeccset terveztek a téli szünetre, de csak kettő lett belőle. A VLS Veszprém elleni találkozó azért maradt el, mert nemcsak az NB I-es és NB II-es csapatoknak kötelező a koronavírusteszt, hanem edzőpartnereik számára is az, és az NB III-as veszprémiek ezt nem tudták anyagilag vállalni.

Az ETO FC Győrrel (NB II.) pedig múlt szombaton játszottak volna az ajkaiak, de az ellenfél lemondta a mérkőzést.

Így az FC Ajka eddig egy felkészülési találkozón lépett pályára ezen a télen, január 13-án 1-0-ra legyőzte a Szolnokot (NB II.).

Szombaton 13 órai kezdettel a szintén másodosztályú Soroksár játszik Ajkán.

Az ajkai futballisták szorgosan gyakorolnak az NB II január végi „tavaszi” rajtjára Fotó: Penovác Károly/Napló

Az NB II-es pontvadászat január utolsó hétvégéjén folytatódik, a soron következő, 22. fordulóban, vasárnap az FC Ajka a Békéscsaba vendége lesz. Az idei első hazai meccsét pedig február 7-én, a Csákvár ellen játssza Kis Károly csapata, amely a 12. helyen telel a tabellán.

Az ajkaiak a bajnoki szünetben eddig egy játékos igazolását jelentették be, Tóth Barna Szombathelyről, a Haladástól érkezett és a Szolnok elleni meccsen már pályára is lépett.

A 25 esztendős csatárt még követhetik új szerzemények, ahogyan minden bizonnyal távozók is lesznek, ám az egyesület erről egyelőre nem közölt információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában