Fontos a három pont

2021.01.22. 18:13

Volt klubja ellen tér vissza a kispadra Fehér Zsolt

Kevés nehezebb dolog van egy edző életében annál, amit én az elmúlt másfél hétben átéltem – mondta el lapunknak Fehér Zsolt, a veszprémi futsalosok mestere, aki szombaton tér vissza csapata kispadjára. A bakonyiak a Dunaferrt fogadják.

Horváth Gábor

Edzőjéhez hasonlóan Fridrich Dávid (középen) is egykori csapata ellen lép pályára

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Egy kupa- és három bajnoki mérkőzésről hiányzott betegsége miatt az elmúlt időszakban Fehér Zsolt, a Balaton Bútor FC Veszprém szakvezetője. Az edző ez alatt az idő alatt sem volt tétlen, aktívan dolgozott a háttérben, videókat vágott, edzéseket tervezett, taktikát gondolt ki, csak éppen a találkozókon nem lehetett ott, és ezt az érzést senkinek sem kívánja.

– Ebből a szempontból életem legrosszabb másfél hetén vagyok túl. Hiába végeztem én a háttérmunkát, és tartottam a kapcsolatot folyamatosan a csapattal a meccsek alatt, rettenetes, hogy az elképzeléseidet, utasításaidat nem tudod azonnal eljuttatni a pályára – nyilatkozta a Naplónak Fehér Zsolt, aki elismerően szólt az őt helyettesítő Németh Gábor munkájáról.

A Veszprém a vezetőedzője hiányából adódó nehézségek ellenére remekül kezdte az évet, hiszen a fent említett négy összecsapást három sikerrel és egy döntetlennel teljesítette. Sorrendben: a Magyar Kupa negyeddöntőjének első körében könnyedén verte meg a másodosztályú Kistarcsát (10-3) idegenben, a bajnokságban otthon az Aramist (5-2), idegenben az Újpestet (4-0) fektette két vállra, majd 3-3-at játszott a Haladás elleni derbin.

– Az Aramis és az Újpest elleni győzelem egyaránt magabiztos volt, ám komoly erőfeszítésre volt szükség hozzá. A három pont begyűjtése mindkét alkalommal nagy koncentrációt és fegyelmezettséget igényelt a csapattól, sok munka van az eredmények mögött.

A szakvezetővel arról is beszélgettünk, hogy a Haladás elleni találkozó eltért a többitől, hiszen mégiscsak az egyik nagy bajnokesélyes vendégeskedett Veszprémben. A szombathelyiek keményen játszottak és jó ideig uralták a rangadót, de a házigazda visszajött a meccsbe, amelyet a végén meg is nyerhetett volna (a véghajrában kétszer is alig kerülte el a labda az üres kaput).

– Papíron a Haladás volt az esélyesebb, az alapszakasz első helyéért versenyben lévő szombathelyieknek nem szabadott volna pontot veszíteniük, de mi felálltunk a vesztes helyzetből és igazságos döntetlen született. Nagyon büszke vagyok a srácokra, rengeteget dolgozunk azon, hogy higgyenek saját magukban. Most ők is láthatták, hogy tudnak ők is annyit, mint a Haladás játékosai, ez erőt adhat nekünk a folytatásra – jelentette ki Fehér Zsolt, aki előző csapata, a Dunaferr ellen tér vissza kispadra.

Edzőjéhez hasonlóan Fridrich Dávid (középen) is egykori csapata ellen lép pályára Fotó: Balogh Ákos/Napló

A dunaújvárosiak szombaton látogatnak Veszprémbe, a zárt kapus meccs 18.30-kor kezdődik.

– Van pikantériája a mérkőzésnek, nemcsak számomra, hanem Pál Patrik és Fridrich Dávid számára is, akikkel sikeres éveket töltöttünk Újvárosban. Sajnálom riválisunkat, hogy utánpótlás csapattal kénytelen befejezni a bajnokságot (a dunaújvárosiak elveszítették főszponzorukat, emiatt az NB I-es játékosok a télen máshová igazoltak – a szerző), azonban ezeket az érzéseket most félre kell tenni. Profi mentalitásunk azt diktálja, hogy csakis a három pont megszerzésére koncentráljunk. Nagyon fontos nekünk a siker, és tudjuk, hogy türelmesen kell játszanunk a rutintalan, de tehetséges és remekül kontrázó fiatal vendégekkel szemben – tette hozzá a bakonyiak mestere.

A Veszprém már biztosan felsőházas lesz a bajnokság második részében, az együttes az alapszakasz hátralévő fordulóiban szeretné megőrizni harmadik helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában