Ha győz, NB III-as marad a Perutz FC

A többi mérkőzés alakulásától függően már a vasárnapi, THSE-Szabadkikötő elleni találkozóval bebiztosíthatja bennmaradását a labdarúgó NB III nyugati csoportjában a Perutz FC, ennek azonban alapfeltétele, hogy a pápaiak legyőzzék a már biztos kieső fővárosi alakulatot.

Haraszti Gábor

A pápaiak (sárga-kékben) hazai környezetben vívhatják ki a bennmaradást

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kétgólos győzelmet aratott a legutóbbi fordulóban a pápai csapat, mely a kiesés elleni küzdelemben nagyon fontos három pontot tartott otthon. Takács Gábor tanítványai a Gárdony elleni sikerrel egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatot adtak át a múltnak.

- Jól néztünk ki hétvégén, gólra törően, fegyelmezetten, agresszíven futballoztunk, aminek két gól és számos helyzet volt a jutalma – tekintett vissza Takács Gábor, a Perutz trénere. – A hétközi munka során láttam a Gárdony elleni győzelem pozitív hatását, abban bízom, hogy a fiúk a Szabadkikötő elleni két félidőre is átmentik ezt a formát és mentalitást.

Pünkösdvasárnap a harmadosztálytól már biztosan elköszönő fővárosiak lesznek a vendégek, akik az elmúlt hetekben ugyan begyűjtöttek néhány szép skalpot (Érd, Nagykanizsa), ám ez sem menti meg őket a búcsútól.

A pápai tréner a párosítással kapcsolatban azt mondta, a vendégek biztosan felszabadultan fognak játszani, hiszen nincs nyomás rajtuk, ellentétben a hazaiakkal, ám reméli, hogy játékosai meg tudják ismételni a múlt heti játékot, és otthon tartják a pontokat.

A pápaiak (sárga-kékben) hazai környezetben vívhatják ki a bennmaradást Fotó: Penovác Károly/Napló

- A találkozónak számunkra van csak tétje, az viszont, ahogy az elmúlt fordulókban, továbbra is nagy – folytatta a Perutz edzője. – Úgy látom, a csapat tudja kezelni a rá nehezedő nyomást, jó a csapategység, egymást segítve szeretnénk túljutni ezen a nehéz időszakon. Döntő lesz, hogy a 14 gólos Farkas Zoltánt és a két, egyaránt nyolc találatot jegyző Fodor Norbertet és Gere Zoltánt hogy tudjuk semlegesíteni, ha őket ki tudjuk kapcsolni, nyerhetünk, mert abban biztos vagyok, hogy fogunk gólt lőni.

A mérkőzést május 23-án 18 órai kezdéssel rendezik a Perutz stadionban, ahova érvényes védettségi és személyi igazolvánnyal a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!