labdarúgó nb II

2021.05.08. 07:00

Kellemetlen stílusú ellenfél vendége lesz az FC Ajka

Idegenben lép pályára a szezon utolsó előtti fordulójában az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Nagy Krisztiánék a Dorogi FC vendégei lesznek, a meccset Győrben rendezik

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ajkaiak a Dorogi FC vendégei lesznek, a mérkőzés, amelynek a győri Alcufer Stadion ad helyet, vasárnap 17 órakor kezdődik.

Hat pontot lehet még gyűjteni a labdarúgó NB II 2020–2021-es szezonjában, ez azt jelenti, hogy a jelenleg ötödik FC Ajka a 4–7. helyek valamelyikén végez majd. A Veszprém megyeiek négy ponttal állnak a Pécsi MFC mögött, a hatodik Budaörs egy egység hátránnyal követi őket, a hetedik Szolnok lemaradása pedig öt pont.

Kis Károly csapata legutóbb nem tudott győzelmet ünnepelni, de jó formában van, mert a Soroksár elleni döntetlen előtt három alkalommal nyert, így egy hónapja veretlen már.

– Reális eredmény született – tekintett vissza a Soroksár elleni hazai bajnokira, amely 1-1-es döntetlent hozott, Kis Károly. A szakember hozzátette: némi hiányérzete azért van, mert miután sikerült kiegyenlíteniük, még az első fél­időben több lehetőség is akadt a vezetés megszerzésére.

– A második játékrész teljesen kiegyenlített játékot hozott. Egy nagyon jó csapat ellen szereztünk egy pontot. A Soroksár ellen mindig nehéz jó eredményt elérni, mert nemcsak egységes, hanem egyénileg is képzett alakulat. Így összességében nem bánkódunk – fogalmazott az ajkaiak vezetőedzője.

Nagy Krisztiánék a Dorogi FC vendégei lesznek, a meccset Győrben rendezik Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Dorogi FC a 16. helyen áll, és teher nélkül léphet pályára, mert a kiesést már biztosan megúszta. A csapat az előző három körben alulmaradt, legutóbb a Vasastól kapott ki, előtte a Szeged és a Gyirmót bánt el vele.

– A dorogiak már biztosan benn maradnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne tennék oda magukat maximálisan a folytatásban. Kellemetlen stílusú riválisról van szó, nehéz találkozóra számítok. Természetesen ettől függetlenül a három pont megszerzése a célunk, hiszen szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni ebben a szezonban – mondta Kis Károly. Az FC Ajka november közepén 2-0-s sikert aratott a Dorog ellen hazai környezetben.

Az NB II-ben még megy a csata a bajnoki címért, amelyet az éllovas Vasas (75 pont), a második DVSC (74), esetleg a harmadik Gyirmót (72) szerezhet meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!