Kieső helyre csúszott vissza a Perutz FC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában a tabella utolsó előtti helyén álló, már biztos kieső Ménfőcsanak 2-0 arányban legyőzte a Perutz FC-t, mellyel a pápaiak visszacsúsztak a kiesést jelentő, 16. pozícióba.

Haraszti Gábor

Ménfőcsanak–Perutz FC 2-0 (1-0)

Győr-Ménfőcsanak, 200 néző. V.: Horváth. Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak: Ficsór – Kovács, Szigeti, Veres, Ominger (Sipőcz), Gelencsér, Füleki (Németh), Kelemen, Csonka (Éri), Androsch, Vayer (Bölönyi). Edző: Hannich Péter.

Perutz FC: Schüld – Nagy, Dóczi (Mogyorósi), Koronczai, Kalász (Artner) – Bence (Jurik), Hanzl, Kiss (Szalai), Szilágyi, Molnár (Baldauf) – Skriba. Edző: Takács Gábor.

Gsz.: Vayer, Füleki

Első számú kapusa, Szigeti Ákos nélkül készült a pápaiak számára nagyon fontos összecsapásra a Perutz, a hálóőr hátfájdalmak miatt nem tudta vállalni a játékot, így a 19 éves Schüld Máté élete első NB III-as mérkőzésén léphetett pályára.

Kifejezetten rossz minőségű pályán már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Ménfőcsanak, méghozzá egy szerencsés szituációt követően. Egy jobboldalon vezetett támadás után Gelencsér lövését Schüld bravúrral a felső lécre tolta, ahonnan a hosszú kapufánál álló Vayer elé pattant a labda, akinek egy méterről nem volt nehéz dolga, 1-0.

Fél óra elteltével először veszélyeztetett a Perutz, egy indítás után Skriba játszotta tisztára magát, lövését Ficsór lábbal védte. Hat perccel később egy szabadrúgás után Dóczi fejelte le Nagynak a labdát, lövése egy védőről vágódott le. Még ebben a percben veszély alakult ki a másik kapu előtt is, Füleki kapáslövése centikkel ment el a jobb kapufa mellett.

A második játékrész első percében egyenlíthetett volna a Perutz, Molnár kapott remek kiugratást, ám Ficsór jól zárta a szöget és védeni tudott.

Az 56. percben kettőre nőtt a különbség, Füleki szabadrúgásból nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába, 2-0.

A 76. percben Szalai centerezése után Mogyorósi kecsegtető helyzetből próbálkozhatott, ám a hazai kapus újabb bravúrt mutatott be. A hajrához közeledve még egy vendég lesgól született, a pápaiak támadójátéka ismét csődöt mondott, így nagyon nehéz helyzetből várják a folytatást.

Takács Gábor: – Az ellenfél két szerencsés találattal megnyerte a mérkőzést, mi pedig a jobbnál, jobb helyzetekből sem tudtunk betalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!