Nyolc bajnoki arany, öt Eb-kvóta: sikeresen szerepeltek a veszprémi szumósok Érden

Kiválóan szerepelt a Centrum SE szumócsapata az Érden rendezett versenyen. A kimondottan erős mezőnyben a veszprémiek kilenc versenyzője összesen 17 érmet hozott haza.

Horváth Gábor

Eredményesen szerepelt a veszprémi szumó csapat Fotó: Centrum SE

- Három korosztály az országos bajnoki címekért küzdött, három korosztály számára pedig az Európa-bajnoki kvalifikáció volt a tét, így minden egyesület a legjobb versenyzőit küldte hadba. Az U14-es, U16-os, és U18-as korcsoportok kontinensviadala Lengyelországban lesz, míg az U21-esek, U23-asok és felnőtt korosztályok az oroszországi Kazanyba utaznak. Ez utóbbi három korosztály világbajnokságát pedig a lengyelországi Krotoszynban rendezik meg. Mind Kazany, mind Krotoszyn az adott régió szumó központjának számít, tehát jó ellenfelekre és profin megrendezett versenyekre számítunk, ezért nagy hangsúlyt helyezünk mi is versenyzőink felkészítésére – mondta el Janku Ferenc, a Centrum SE edzője, aki kiemelte: nagy örömére szolgált, hogy az érdi megmérettetésen látványos és magas színvonalú küzdelmeket mutattak be versenyzőik, akiket Ancsin László a Sumo Szakszövetség elnöke és Szakály László nemzetközi főbíró is méltatott.

- Két versenyzőnk volt, aki csak a saját korcsoportjában indult, a többiek legalább kettőben és volt olyan sportolónk, aki négyben is. Barnóczki Boldizsár U18-as korosztályú, itt hozta a kötelezőt és megszerezte a bajnoki címet. Elindult U21-ben is, ott második lett, illetve felnőttben is ott pedig harmadik. Ezután bevállalta a sportág királykategóriájának számító open-t is, ott szintén a harmadik helyen zárt.

Eredményesen szerepelt a veszprémi szumó csapat Fotó: Centrum SE

A Centrum SE összesítésben nyolc arany, öt ezüst, négy bronzérmet és egy ötödik helyezést szerzett. Az Európa-bajnokságra sikeresen kvalifikálta magát Laczkó Benedek, Barnóczki Boldizsár, Márkus Roland, Jámbor Kristóf és Jámbor Levente. Szalay Adrián és Kék Milán egy újabb válogató viadal sikerében reménykedhet.

- Csapatunk gőzerővel készül tovább az Eb-re és vb-re. A hazai edzések mellett más csapatokkal összevont edzéseink is lesznek és itthon, illetve külföldön is szervez edzőtáborokat a szumó szövetség, amely munkánkat – tette hozzá Janku Ferenc.

Eredmények, U12: Gáspár Bence és Szalay Adrián, 1.

Eb-válogató, U14: Jámbor Levente, 1. Kék Milán és Szalay Adrián, 2. Gáspár Bence, 3. Csejtei Krisztofer, 5. U16: Márkus Roland és Jámbor Kristóf, 1. U18: Barnóczki Boldizsár és Márkus Roland, 1. Jámbor Kristóf, 3.

Országos bajnokság, U21: Laczkó Benedek, 1. Barnóczki Boldizsár, 2. U21, open kategória: Laczkó Benedek, 2. Barnóczki Boldizsár, 3.

Felnőtt: Laczkó Benedek, 2. Barnóczki Boldizsár, 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!