Futás csodaszép hegyeken át

Különlegesen szép környezetben rendeznek terepfutó versenyt szombaton. A Tapolca Trail rajtja és célja egyaránt Diszel lesz, a kettő között pedig hegyeket kell mászni.

Horváth Gábor

Első alkalommal és hagyományteremtő szándékkal rendezik meg szombaton a Tapolca Trailt, amely három távon várja a futókat – tudtuk meg Földesi József főszervezőtől.

- Szerettünk volna hiányt pótolni azzal, hogy életre hívunk egy ilyen megmérettetést itt, Tapolca környékén. Szerencsére sokan mellénk álltak, többen támogatnak, és az érdeklődés is jelentős – fogalmazott Földesi József, aki elárulta: eddig közel százan neveztek a versenyre.

A Tapolca Trail három távot kínál, 8, 11 és 21 kilométeren lehet indulni. Az útvonal csodaszép, viszont nem könnyű, a félmaratoni futás három hegyet és 800 méter szintkülönbséget foglal magába.

A verseny központja Tapolca-Diszelen lesz, a résztvevők a Csobánc művelődési háznál gyűlnek össze. A rövid táv futói is érintik a Csobánc lankáit, a 21 kilométert teljesítőknek viszont a Csobánc mellett a Kopasz-hegyet és a Hajagos-hegyet egyaránt meg kell mászniuk.

A reggel kilenc órakor rajtoló eseményt az aktuális járványügyi rendelkezések betartása mellett rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!