Grand Slam

2021.06.27. 15:52

Szép sikert aratott Wimbledonban a balatonakarattyai teniszező

A selejtező első fordulójában győzni tudott, ám a második körben nem bírt kolumbiai ellenfelével a balatonakarattyai Udvardy Panna a wimbledoni teniszbajnokság női versenyében.

Horváth Gábor

Udvardy Panna szépen helytállt, a második körben búcúszott a rangos viadaltól

A világranglista 232. helyén álló Udvardy Panna a paraguayi Veronica Cepede Roygot (203.) győzte le a selejtező első fordulójában. A balatonakarattyai teniszező három szettben tudott nyerni, a mérkőzés 2 óra 10 percig tartott. A magyar teniszező összesen 12 ászt szervált.

Jani Réka, Bondár Anna és Gálfi Dalma búcsúzott a selejtező nyitányán. Udvardy a második körben a kvalifikáció első kiemeltjével, a kolumbiai María Camila Osorio Serranóval (94.) találkozott.

A felek nagyot csatáztak egymással, a 22 éves magyar hölgy csak a döntő szettben maradt alul. A találkozó 1 óra 44 percig tartott.

Udvardy Panna szépen helytállt, a második körben búcsúzott a rangos viadaltól

Wimbledonban a legjobb 128 közé jutáshoz három mérkőzést kellett nyerni a selejtezőben. A magyarok közül Fucsovics Márton egyesben, Babos Tímea pedig egyesben és párosban automatikus főtáblás volt a füves pályás Grand Slam-tornán.

Eredmény, női egyes, selejtező, 1. forduló: Udvardy–Royg 3:6, 6:3, 7:5.

A második fordulóban: Serrano–Udvardy 6:4, 3:6, 6:2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!